GÅTE

Gåte.jpg

Gåte er et av 2000-tallets største rockeband som ga seg på toppen av sin karriere. Den unge Gunnhild Sundli, kun 14 år da hun startet i bandet, og ga seg i 2005.  Bandet hadde da solgt over 100.000 album og var representert på alle av landets største scener.  

Etter mange år med stillhet kom Gunnhild og storebror Sveinung i fjor med nyheten om at Gåte er tilbake, og det har festivalpublikummet på Helgeland fått med seg. 

Gåte fikk Spellemannprisen 2002 i klassen Årets nykommer for debutalbumet Jygri. 

I 2018 får utgivelsen ”Svevn” varm mottakelse hos anmeldere og uttrykket omtales som råere enn før. Plata kommer 14 år etter forrige album ”Iselilja” og Musikknyheter omtalte denne uka albumet som årets andre beste norske utgivelse i 2018. 

Bandet består av Sveinung Sundli og Gunnhild Sundli, Jon Even Schärer, Magnus Børmark og Mats Paulsen.

Hør deg opp på lyden av Verket 2019 her.

Hans Petter Haaland