VALENTOURETTES

Valentourettes - Bilde.jpg

Valentourettes ble danna i 2003 på oppfordring fra Ottar Stangeland for å opptre som backing-band med et utvalgt knippe vokalister under Punkrockfestivalen i Stavanger. Medlemmene har bakgrunn fra Jokke & Valentinerne, og Jokke med Tourettes og som bandnavnet indikerer dette en sammenslåing av disse to. 

Med Petter Pogo på bass, Runar «kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Tanken var å blåse liv i Joachim Nielsens sanger for publikum på Folken. 

 Med de utvalgte vokalistene én etter én fra før konserten skulle holdes, så superfan Vidar Rugset ble kontaktet og sa ja til å være med på det som i utgangspunktet skulle være én enkeltkonsert. Siden den gang i 2003 har bandet spilt over 200 konserter med fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss, men også den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene. 

Etter 3 år som frontmann trakk Vidar Rugset seg i oktober 2006 ble ny mann på podiet bandets gode venn, den garva rockevokalisten Tarjei Foshaug. 

Ingen andre band kan vise til et så aktivt og deltagende publikum, de synger med og danser og skåler, ler og griner og lever seg totalt inn i teksten og musikken. Denne kvartetten fortsetter å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner, fans av Joachim Nielsen og hans musikk: rock er best på konsert.

Fulle hus og stormende jubel følger hvor enn de spiller, og vi gleder oss til å oppleve dette på Verket i august!

Hør lyden av Verket her.

Hans Petter Haaland