Fantastic Negrito (US)

Skjermbilde 2015-03-30 kl. 00.32.31.png

Lytt i Spotify HER

Lytt i Tidal HER

 

 

Det er en ekte «survivor» og erkeamerikansk historiefortellermed en lang og brokete fortid som kommer til Verket i sommer. For alle som setter pris på genuin, sår og tøff musikk kommer dette til å bli en festkveld av de sjeldne. 

Med bakgrunn som ett av femten barn i en streng, muslimsk familie i Massachusetts Xavier Amin Dphrepaulezz, som han egentlig heter, et enormt kultursjokk da familien flyttet til California.

Etter å selv ha lært seg å spille alle tenkelige instrumenter selv, signerte han en avtale med legendariske Interscope Records i 1993 under artistnavnet Xavier. Men det hele ebbet ut i ingenting. I en æra hvor gangsterrapen dominerte, var det et klassisk tilfelle av riktig mann på feil sted til feil tid. 

I 2000 overlevde Xavier såvidt en bilulykke, der han ble liggende i koma i flere uker. Og etter en periode på nesten ti år, gjorde han comeback som musiker i 2014 under navnet Fantastic Negrito. Der han tidligere opererte i et mer pop og rnb-aktig landskap, har han returnert til røttene av amerikansk musikk, nemlig bluesen. Soloalbumet «The Last Days Of Oakland» utgitt i 2016, vant den prestisjetunge Grammyprisen i klassen «Best Contemporary Blues Album».