Frivillig

Til dere som har vært frivillige på Verket tidligere, tusen takk! Uten dere hadde festivalen aldri blitt det den er i dag.

For at vi skal bli enda bedre trenger vi din og andres innsats. Du blir ikke rik av å være frivillig, men at du vil få nye venner, artige opplevelser og minner for livet, det kan vi garantere. Aldersgrense for å være frivillig på Verket er 18 år.

Har du lyst på en festivalopplevelse hvor du i tillegg til festen får med deg litt av det som skjer “bak kulissene”? Da bør du melde deg som frivillig. På denne siden finner du link til søknadsskjema, samt svar på de spørsmålene mange ofte lurer på.

 

Rigging

På rigg er du med på å gjøre Revelen klar til festivalstart. Dette innebærer bl.a. å bygge scener og barer, sette opp gjerder, skilt og telt. Etter festivalen skal det rigges ned igjen og pakkes i containere for lagring. 

 

Servering og bar

Her må du gjerne ha erfaring fra bar og servering. Du bør ha en selger i deg, men viktigst av alt, være positiv og utadvendt. Du må også takle høyt tempo og til tider stress.

 

Vakt og sikkerhet

Den aller viktigste oppgaven som vakt er å sørge for at folk trives og føler seg trygge hos oss på Verket. Som frivilligvakt er du Verkets ansikt utad og du kan forvente en del spørsmål og henvendelser fra festivaldeltakerne.

 

Trivselsverket

I Trivselsverket passer vi på at de frivillige har det bra og får i seg god mat i pausene. Du hjelper til med å servere mat, tar runder på området og sprer god stemning til de frivillige på post. 

 

Renovasjon

Dette er en svært viktig avdeling som jobber med å holde festivalområdet pent og ryddig. Alle blir blide og glade når det er ryddig og rent. Her har man også stor frihet til å bevege seg rundt på festivalområdet mens jobben utføres. 

 

Innslipp/bånd

I forkant av festivalen deler vi ut bånd til festivaldeltakerne. Verket har en egen stand som trenger bemanning i de mest travle periodene. Bli med på å lade opp festivaldeltakerne til fest på Revelen!

 

Smileys

Som en av festivalens smileys er du vårt fremste ansikt utad til gjestene. Din oppgave er å sørge for at folk har det greit, og bistår om det skulle være noen spørsmål.

 

Informer oss gjerne i søknaden din om du har utdannelse eller arbeidserfaring som kan være relevant.

 

Dersom du har spørsmål, ta kontakt her:

frivillig@verketfestival.no

Les om retningslinjene for frivillige her.

 

SPØRSMÅL OG SVAR: FRIVILLIGE PÅ VERKET

 

FÅR JEG FESTIVALPASS?

Ja, du får selvfølgelig et frivilligarmbånd og får adgang til Verket, men er du på jobb forventer vi at du jobber tiden du er satt opp. Om ikke faktureres du for adgangspass :) 

 

HVOR MYE JOBBING MÅ JEG REGNE MED?

Vi har en enkel filosofi:

- 9 timer jobbing er et minimum.

- 9 timer jobbing kvalifiserer til dagspass.

- 18 timer jobbing kvalifiserer til helgepass.

Er du av de som ønsker å jobbe hele festivalen, kan du gi vekk helgepasset i gave :) 

 

KAN MAN JOBBE MED VERKET UANSETT ALDER?

Det er 18-årsgrense for å være frivillig under kveldsarrangementet. Ønsker du jobbe på Underverket, er du hjertelig velkommen til det. Det er ingen øvre aldersgrense, og vi vil gjerne ha voksne frivillige!

 

MEN HVA HVIS JEG BLIR 18 I LØPET AV ÅRET?

Beklager, du må ha fylt 18 år før festivalen åpner.

 

FÅR JEG MAT?

Det er viktig å stille med mat i magen. Som frivillig på Verket får du mat under skiftet ditt. Et enkelt og næringsrikt måltid.

 

KAN JEG SELV VELGE HVILKE DAGER JEG VIL JOBBE?

Du kan ønske deg hvilken dag du vil jobbe, men vi kan ikke love at alle får den dagen de ønsker seg mest. Vi prøver imidlertid å legge til rette slik at alle får oppfylt sine ønsker.

Etter registrering vil du motta en SMS med pålogging til din egen “Min side”. Ved å logge deg på “Min side” vil du få muligheten til å endre dine personlige opplysninger. I tillegg vil du finne all informasjon om vakter og arbeidstider.

 

KAN JEG FÅ JOBBE MED EN VENN?

Vi ønsker å strekke oss langt for at man skal kunne jobbe med en venn. Men i en kabal med hundrevis av frivillige som vil jobbe både her og der så får vi ikke alltid kabalen til å gå opp. Bær over med oss på dette. Tenk heller på hvor mange nye kule folk du blir kjent med ved å jobbe på Ranas største kulturarrangement!

 

HVOR MANGE FRIVILLIGE ER DET PÅ VERKET?

I 2018 hadde Verketfestivalen ca 400 frivillige og innleide lag og foreninger.

 

KAN JEG VELGE HVA JEG VIL JOBBE MED?

Du kan ønske deg hva du vil jobbe med, og vi skal gjøre så godt vi kan for å oppfylle dine ønsker.

 

HVA SKJER OM JEG IKKE MØTER OPP PÅ JOBB?

Når du skriver under samarbeidsavtalen ved akkreditering, forplikter du deg til å jobbe de timene/skiftene som er avtalt. Du bekrefter samtidig at dersom du ikke skulle møte opp på jobb, blir du fakturert for festivalpass til full pris, samt for mat og genser.