Informasjon

Verket 2019 finner sted 23. og 24. august på Revelen i Mo i Rana. Festivalområdet ligger i naturskjønne omgivelser kun noen hundre meter fra Mo Industripark og i behagelig gåavstand fra sentrum, Gruben, Selfors og Mjølan. Gangstiene til Rana kommune gjør at du kommer hit nærmest hvor enn du går. Eller du kan ta buss eller sykkel.

Dørene åpner kl. 16:00 begge dager.

Les årets Verket-avis hos RanaBlad her


BILLETTER

Billetter kan kjøpes hos Ticketmaster. Husk prisøkninger ved årsskiftet og i juli. 

Festivalpass, dagspass lørdag og Verksmessa inkluderer Underverket.

Kjøp billetter her.

Det er ikke tillatt med videreformidling av billetter til høyere pris enn pålydende. Det er ikke lov å selge bånd. Kjøper du billett av andre privatpersoner kan ikke vi garantere at du kommer inn på området, da billetter kan være falske eller kopierte. En billett kan kun scannes en gang. 

Kjøpte billetter refunderes ikke på grunn av endringer i programmet. 

SPILLELISTE

Hør deg opp på lyden av Verket 2019 her.

KONTAKT

Verket Musikkfestival AS, Org. nr.: 999 182 852

Postadresse: Verket musikkfestival AS c/o Økonomene AS, Kirkegata 10, 8622 Mo i Rana

Besøksadresse, kontor: Ring Maiken Johansen på 909 63 043

Festivalsjef er Maiken Johansen. Mobil: 909 63 043 E-post: maiken@hes.no

E-post:
post@verketfestival.no

E-post frivillige:
frivillig@verketfestival.no

 

Praktisk informasjon

Følgende er ikke lov å ha med:

·         Profesjonelt foto-, video,- og lydopptaksutstyr.

·         Stoler, flasker og termoser

·         Dyr

·         Paraplyer og andre skarpe gjenstander

·         Våpen

·         Mat og drikke

·         Bannere og plakater

·         Brannfarlige materialer (engangsgriller, fyrverkeri m.m)

 Alle gjester vil bli visitert ved inngangen og forbudte gjenstander blir konfiskert.

BETALINGSLØSNING PÅ OMRÅDET

På festivalområdet vil det være mulig å betale med vanlig betalingskort. NB! Ikke Cashless. 

STAND - BYTTE BILLETT TIL BÅND

I forkant av festivalen kan du bytte billetten din til bånd på vår stand hos OBS! Mo i Rana. Dette gjør vi for å unngå mest mulig kø. Har du dagspass må du også bytte billett i bånd. Helgepass, dagspass og Verksmessa-billett og Underverketbilletter byttes i bånd på stand eller ved inngang til festivalen. Tider for stand kommer nærmere festivalen.

Det er personlig oppmøte på stand for å få festivalbånd.

Tidspunkter for stand er:

Onsdag 21. august kl. 09.00 - 19.00
Torsdag 22. august kl. 09.00 - 19.00
Fredag 23. august kl. 08.00 - 13.00

 

 

ALDERSGRENSE

Det er 18 års aldersgrense fredag- og lørdag ettermiddag. På Underverket (dagtid lørdag) er det fri aldersgrense. Alle på Underverket må ha egen billett. Unntaket er barn under 2 år som ikke trenger egen billett i følge med foresatt med billett. På Verksmessa er det 20 års aldersgrense. 

Ledsagere for funksjonshemmede kommer inn gratis med gyldig ledsagerbevis og legitimasjon, i følge med bruker som har billett.

 

BUSS OG PARKERING

Verket har som målsetning at alle som ønsker skal komme seg trygt, mest mulig miljøvennlig og raskt til og fra festivalen, og at dette skal være en del av den gode festivalopplevelsen.

Det vil bli satt opp gratis busser fra festivalområdet.

Bussene går 00.40 og 01.30.
Bussene går til Åga via sentrum, en går til Ytteren og Bossmoen over Selfors og en går Gruben/Brennåsen. Siste Gruben-buss går over Granheia og til Skonseng.

Tider annonseres også på storskjermene på området.

Vi har ingen parkering ved inngangen av festivalen. Stopp for å sette av passasjerer vil hindre trafikken på E6 og er uønsket. Veien forbi festivalområdet vil være stengt fra lyskrysset og opp til Hammerveien. Vi anmoder derfor de som kommer med bil å bruke parkeringsplassen ved Gulbygget (MIP) og gå derfra. Parkeringen vil være skiltet.

 

MAT OG DRIKKE PÅ FESTIVALOMRÅDET

Det blir nydelig matservering på festivalområdet. I baren finner du det du måtte ønske av drikke for å komplettere måltidet ditt. SMAK Lofoten står for matserveringen på området. På menyen har vi: Souvas, pulled pork, burger/vegetarburger, pølse, Verketpølsa, hvalgryte med potetmos, selvsagt kaffe og noe søtt til (deg, vaffel/muffins/sjokoladekake).

På Underverket vil det i tillegg være pølse i brød på menyen.

All mat kan fås glutenfri ved forespørsel. 

Det er dessverre ikke tillatt å ha med egen mat, drikke, grill etc. inn på festivalområdet. I Verksmessa er det egen middag begge dager i billettprisen, bar med alle rettigheter og underholdning. Stenneset mat & vin står for maten i Verksmessa.  

 

MILJØ

12. februar 2019 mottok Verket sertifiseringen som Miljøfyrtårn av ordfører Geir Waage i Rana kommune. 

Å være Miljøfyrtårn innebærer fokus på miljøtiltak i hverdagen. Man må jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Vi skal i årene fremover bli enda bedre på miljø og ansvar, og det skal skje i kraft av oss selv, i samarbeid med våre frivillige og partnere og med dere publikummere. 

«Vi håper Verket kan være et foregangseksempel for andre arrangører, for næringslivet og for publikum. Ved å velge å bli miljøfyrtårn gir de publikum en mulighet til å ta miljøvennlige og grønne » - Ordfører Geir Waage

Les mer her.

 

LEDSAGERBEVIS 

Ledsagere for funksjonshemmede kommer inn gratis med gyldig ledsagerbevis og legitimasjon, i følge med bruker. Bruker kjøper billett på vanlig måte via Ticketmaster eller de andre utsalgsstedene. Vi tilrettelegger med egen rullestolrampe for de som måtte trenge det.

 

OVERNATTING/HOTELL

For overnatting i festivalhelga kontakt Scandic Meyergården Hotel. Mer informasjon finner du ved å trykke her!

Vi selger også hotellpakker. Les mer om det her.

 

AKKREDITERING

For spørsmål rundt akkreditering, send e-post til post@verketfestival.no

 

HVORFOR REVELEN?

Mye symbolikk ligger bak valget vårt. Parkområdet har ikke bare betydd mye historisk sett som gårdsplass, skole, badeplass og fast samlepunkt for sankthansfeiring. Revelen illustrerer også hva Rana er; et sted fylt av kontraster og motsetninger. Står man midt på Revelen i dag, endrer utsikten seg dramatisk ut fra hvilken retning man ser. Plassen er derfor perfekt fordi det befinner seg på dørstokken til alt som kan kalles for typisk Rana: by, industri og natur.

 

HVORFOR «VERKET»?

Vi bor i en ung by som skylder store deler av sin vekst og identitet til industrien på Jernverkstomta. Uten Jernverket hadde ikke Mo i Rana vært en by. Dette mener vi det er all grunn til å feire. Derfor er det naturlig å gjenspeile dette i festivalens navn. I ånden av sin navnebror, byr Verket på de perfekte kulissene for en minneverdig musikkopplevelse. Gjør dere klare til sommerens store festivalfinale på Helgeland!