TUSEN TAKK FOR I ÅR

10 år 10 ord: Dokk e den absolutt hærligste festivalgjængen på heile denne kloden ♥️

Tusen, tusen takk til alle artister, samarbeidspartnere, frivillige og ikke minst et fantastisk publikum! Er du klar for neste år? Følg med her.

Posted on September 24, 2018 .

SLIK BLIR VERKET 2018!

bPPagwlg (1).jpeg
Endelig er det klart for jubileumsgaven av Verket. Her finner du all nødvendig informasjon for festivalhelgen!

SPILLETIDER: 
 

FREDAG PÅ HSB-SCENEN OG COOP-SCENEN

Dørene åpner 16.00

SILYA & THE SAILORS – 17.30

CARSTEN – 18.25

JANOVE – 19.20

KJARTAN LAURITZEN – 20.15

TIMBUKTU & DAMN! (SE) – 21.15

CEZINANDO – 22.20

EUROPE (SE) – 23.20

MAIDEN NORWAY – 00.25

 

LØRDAG PÅ HSB-SCENEN OG COOP-SCENEN

Dørene åpner 16.00

HALVDAN SIVERTSEN – 17.00

HALIE – 18.10

KLOVNER I KAMP – 19.00

THE MODERN TIMES –20.10

GABRIELLE – 21.00

RSP & THOMAX – 22.20

TRAVIS (UK) – 23.15

FREDDY KALAS – 00.30

 

UNDERVERKET

Dørene åpner 11.00

HALIE – 11.40

NORA KONSTANSE – 12.00

KYLE ALESSANDRO – 12.15

MR. TOONS - 12.35

CARSTEN M/BARNEKOR FRA MO OG MOSJØEN - 12.55

FREDDY KALAS – 13.15

 

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte billetter ikke refunderes som følge av endringer eller kanselleringer i programmet. Vi tar forbehold om endringer i program og spilletider.


ÅRETS KONFERANSIER:

Selveste Leo Ajkic besøker Verket for første gang og skal geleide publikum gjennom helga!

BILLETTER:

Det er fremdeles mulighet for å sikre seg billett til Verket HER.

BYTTE FRA BILLETT TIL BÅND: 

Vi har stand på OBS Mo i Rana i forkant av festivalen.  Vi oppfordrer alle som har anledning til å ta turen innom å bytte sin billett i bånd for å unngå kø på festivalområdet.

Torsdag 23. august OBS Mo i Rana kl. 09 - 19
Fredag 24. august OBS Mo i Rana kl. 08 – 13

UNDERVERKET:

Vi vil oppfordre alle foreldre til å informere barna sine om at det er møteplass ved den store oransje stolen på festivalområdet om man skulle miste hverandre. 
Vi kan også anbefale å gi barna en lapp med telefonnummeret til den voksne barnet er sammen med på Underverket, eventuelt skrive nummeret på armen. 
Barn under 2 år trenger ikke egen billett til Underverket i følge med voksen. 
 

BETALINGSLØSNING: 

Kortbetaling og VIPPS er eneste betalingsløsning både på kveldstid og på Underverket.  Legg merke til at det heller ikke vil være mulig å betale med kontanter på Underverket. Vi håper dette vil føre til raskere ekspedering og mindre kø.


MATSERVERING: 

Bære Burger & Energisentralen:
Det blir nydelig matservering på festivalområdet fra to matutsalg. Nyt en herlig hamburger hos Bære Burger eller en av mange fristelser hos Energisentralen. Vi har souvas, Verketpølse og hvalgryte mm.
 
Popcorn:
Popcornfabrikken vil være tilstede for å servere festivalpublikummet vårt rykende ferskt popcorn og annen godis! 

9-kaffen:
9-kaffen serverer varm kaffe, kaffe med likør, bakevarer og andre godsaker på festivalen i år også!
Allergier/vegetar/vegan? Be om tilpasset meny.
 
BAR:

I barene finner du det du måtte ønske av drikke for å komplettere måltidet ditt. I hovedbaren, Tappedørken, selges det øl, cider, vin og mineralvann. I tillegg har vi banken bar med samme sortiment, samt en drinkbar. Drinkbaren har mange nyheter på menyen og vi anbefaler en tur innom! 

VERKSMESSA:

Med billett til Verksmessa kan du se frem til en ekstraordinær festivalopplevelse, med tilgang på et eget område på Revelen. Det serveres nydelig middag begge dager av Stenneset mat & vin, det er egen bar med alle rettigheter og egen Kaffebar ved Munin. Det er toaletter som kun tilhører dette området. I tillegg blir det eksklusiv underholdning, med Janove og Carsten. Janove spiller kl 17:00 fredag og Carsten spiller kl 16:30 lørdag. Middag serveres i vinduet 18.00 - 21.00.
Middag serveres mellom kl.18.00 og kl.21.00 begge dager.

Verksmessa 2018 er utsolgt.

PARKERING OG GRATIS BUSS:

Verket har som målsetning at alle som bor i og i nærheten av byen skal komme seg trygt og raskt til og fra festivalen, og at dette skal være en del av den gode festivalopplevelsen.

Det vil gå gratis buss fra festivalområdet kl.00.00 og kl.00.40 og 01.30. Dette gjelder både fredag og lørdag. Bussene går til Båsmo og Ytteren via Selfors. Til Gruben via Grusveien (veien mellom E12 og Storgata), samt til Åga via sentrum. 

Vi har ingen parkering ved inngangen av festivalen. Stopp for å sette av passasjerer vil hindre trafikken på E6 og er uønsket. Veien forbi festivalområdet vil være stengt fra lyskrysset og opp til Hammerveien. Vi anmoder derfor de som kommer med bil å bruke parkeringsplassen ved Gulbygget (MIP) og gå derfra. Parkeringen vil være skiltet.
 

LEDSAGERBEVIS:

Gyldig ledsagerbevis og legitimasjon gir tilgang til Verket sammen med bruker. Bruker kjøper billett på vanlig måte via Ticketmaster.

FØLGENDE ER IKKE LOV Å HA MED INN PÅ FESTIVALOMRÅDET:
  • Profesjonelt foto-, video,- og lydopptaksutstyr.
  • Stoler, flasker og termoser
  • Dyr
  • Paraplyer og andre skarpe gjenstander
  • Våpen
  • Mat og drikke
  • Bannere og plakater
  • Brannfarlige materialer (engangsgriller, fyrverkeri m.m)

Alle vesker/sekker/bagger vil bli sjekket ved inngangen og forbudte gjenstander vil bli konfiskert. 

SPILLELISTE: 

Hør deg opp til Verket 2018 ved å følge spillelisten vår på Spotify.
 

VERKET-VENNER, VI SEES SNART! 


 
Verksmessa_SoMe-kopi.jpg
Posted on August 23, 2018 .

Mr. Toons, den profesjonelle idiot til Underverket

shutterstock_212744494.jpeg

Mr. Toons, en internasjonalt prislønnet klovn og akrobat kommer til Underverket.


Opplev den originale mega-ballongmannen som blir borte i en kjempeballong, luftakrobaten på den 3.5 meter høye giraffsykkelen, tryllekunstneren, sykkel-ekvilibristen og sjongløren. Legg til improviasasjon og sprø innfall, så kan dette bli en riktig så artig og spesiell opplevelse for store og små.
Mr. Toons bryter med det tradisjonelle og når langt utover scenekanten. Han er
utdannet ved sirkus- og teaterskoler i Danmark og Russland.
Mr. Toons har underholdt på scener i hele verden, bl.a. Tyskland, England, Spania, Frankrike, Finland, Japan og Amerika. Og snart i Mo i Rana. 

 

Photo Mr Toons Blow.jpg
Mr Toons foto giraf gade-03.jpg
Posted on August 13, 2018 .

Bli bedre kjent med Silya

Silya Capitana_small cropped_preview.jpg

BONUS: 7 KJAPPE SPØRSMÅL MED SILYA

PIZZA ELLER TACO?: PIZZA
KASSEGITAR ELLER EL.GITAR?: EL.GITAR
STRAND- ELLER BYFERIE?: BYFERIE
KATT ELLER HUND?: KATT
VIN ELLER ØL?: VIN
LINEÆR TV ELLER NETFLIX?: NETFLIX
SPOTIFY ELLER VINYL?: VINYL

Silya, eller Silje Nymoen som hun faktisk heter, har vært en artist i norsk toppsjikte siden dagene med Multicyde på slutten av nittitallet. I 2013 vant hun «Stjernekamp»,  og sammen med sitt band The Sailors har hun de senere årene tatt det norske folk med storm og utpekt seg som en av landets mest populære liveattraksjoner. Vi tok en prat med henne i forkant av hennes opptreden på Verket 2018:

Hei Silya! Velkommen tilbake til Verket, du har jo vært hos oss tidligere!

- Ja, jeg spilte på Verket i 2014 og det var jo fryktelig gøy! 

Har du vært noe i Mo i Rana utenom ditt forrige besøk hos oss?

- Vi spilte på Arctic Race der et år og det hølja, men folk sto med paraplyer og var nydelige. Forhåpentligvis kosa de seg! 

Det gjorde de helt sikkert! Er det noen spesiell musiker som inspirerer deg?

- Det er veldig mange forskjellige, nesten litt umulig å ramse opp... Det er alt fra Tom Waits til Freddie Mercury, fra Alabama Shakes til Imelda May, fra Edith Piaf til Beethoven. For å nevne noen... Typ alt mulig da. Så lenge det får meg til å føle noe :) 

Vi gleder oss veldig til Silya og hennes band The Sailors inntar scenen hos oss i august. Det er nemlig et fyrverkeri av en pakke Silya kommer med til Verket! Mange har ønsket henne tilbake til festivalen etter at hun forårsaket hakeslep og bakoversveis på hele sletta ved forrige besøk. Vi kan derfor allerede nå så godt som garantere fest fra start til slutt! 

Posted on July 23, 2018 .

Bli bedre kjent med stjerneskuddet Halie!

Fotograf Hanne Cathrin Olsen_preview.jpg

17 år gamle Halie skapte stor begeistring da hun spilte på bransjefestivalen Vill Vill Vest i høst og siden den gang har det gått slag i slag for bergensjenta. Det anerkjente, britiske musikkmagasinet NME utropte henne til og med som en naturlig arvtaker for storheter som Marina & The Diamonds og Ellie Goulding! Vi tok en prat med stjerneskuddet:

Hei Halie! Vi gleder oss veldig til du står på scenen hos oss. Har du vært i Mo i Rana tidligere? 

- Hehe, tror jeg aldri har vært så langt nord i Norge før, men jeg gleder meg veldig til å spille der!

Hvilken musiker inspirerer deg?

- Jeg liker veldig mange typer sjangre. Jeg tar litt av hvert, noe man kan høre godt i min egen musikk. Jeg holder meg som oftes innenfor pop, men elsker blues, jazz og masse annet. Synes ikke musikken til en artist kun må tilhøre én sjanger. Selvfølgelig er det forskjellig fra person til person, men for meg blir det litt rart. Jeg digger Dua Lipa, YEBBA, Billie Eilish, Sigrid, Aurora, Novo Amor, Amanda Tenfjord, Post Malone, Ry X. Denne listen kan blir et par sider lang altså. 

Du skal spille sammen med blant annet Gabrielle, Travis, Kjartan Lauritzen og mange andre ( les om alle artistene her). Har du noe forhold til noen av årets artister?

- Jeg har møtt Gabrielle et par ganger, og hun er en bra dame ass. Fylt med positiv energi. Jeg kunne hørt på henne synge, snakke og fortelle i all evighet. Jeg var ganske liten når «Ring meg» kom ut, men jeg husker at jeg alltid sang på den så mye at alle rundt meg ble irritert. Jeg har spilt noen private events med Kjartan Lauritzen, men ikke på samme tider, så vi har bare hilst og sagt hei til hverandre. Han er utrolig tidig (red. bergensk uttrykk for artig/morsom) og det kommer godt fram i musikken hans. Resten av artistene som spiller på Verket har jeg hørt mye bra musikk fra, men har dessverre aldri møtt. Det kan kanskje endres på om en stund (internal fangirling).

Vi gleder oss stort til Halie inntar scenen hos oss!

Bli bedre kjent med Janove, kjent fra Kaizers Orchestra, HER

 

BONUS: 6 KJAPPE SPØRSMÅL MED HALIE + OPPTREDEN PÅ SKAVLAN

 

Pizza eller taco? Pizza, lett! Men digger taco... ikke så lett egentlig
Kassegitar eller el.gitar? Oh no, kan ikke jeg ta begge?
Strand- eller byferie? Strand, easy peasy
Katt eller hund? Hund <333
Lineær TV eller Netflix? Netflix, all the way
Spotify eller vinyl? Spotify, beste appen

 

 

 

 

 

Posted on June 27, 2018 .

Sikre deg billetter før de stiger i pris!

Årets billetter rives vekk! Noe som jammen ikke er rart når kjente og kjære artister fra inn- og utland gjester festivalen i august. Sikre deg billetter før prisstigningen 1. juli! 

KJØP BILLETTER HER 

Posted on June 25, 2018 .

Bli bedre kjent med Janove fra Kaizers Orchestra!

 
Janove live - foto Arne Bru Haug_preview.jpg

I august står selveste Janove på scenen under Verket – en scene han skal dele med blant annet Travis (UK), Cezinando, Europe (SE) og Gabrielle. Janove vokste opp med å lytte til Europe, og har brukt elementer fra musikken til Travis i sin egen. Vi tok en liten prat om minner og forventninger. 

 

Hei Janove, vi gleder oss til du kommer til Verket i august! Du har jo vært hos oss tidligere, har du noe minne fra det? 

- Ja, jeg husker vi spilte samme dag som The September When. Jeg ble med på scenen med Morten Abel og sang låten Nightflight. Veldig moro. Vi gjorde selv en kanon konsert husker jeg. Sivert Høyem og bandet godkjente oss. Etterpå husker jeg vi hadde en glimrende fest backstage med lange diskusjoner om jazz og symfonisk musikk med avdøde Morten Mølster som spilte gitar i The September When. Good times.

 

Du skal spille sammen med blant annet Halvdan Sivertsen, Europe, Timbuktu & Damn!, Cezinando, Kjartan Lauritzen, Gabrielle og Travis (se fullt program med tider her). Har du noe forhold til noen av disse artistene?

- Halvdan har jeg kun hørt mye fint om, hengt med en av hans musikere, og vår trommis Børge Fjordheim har produsert hans siste album. Europe vokste man jo opp med. Jeg rappet trommebreaket på «The Final Count Down» til Kaizers «Bøn Fra Helvete». Timbuktu Jason er en god kompis og kollega som jeg både har gjort duett med, vært på konserter med, på party med og er i dialog med om diverse prosjekter for fremtiden. Cool guy. Samme kan sies om Gabrielle. Travis gjorde en smart banjo på deres hit «Sing», som jeg rappet og gjorde på vår låt «170». Cezinando og Kjartan Lauritzen er den nye skolen som jeg ikke har krysset veier med enda.

 

Janove meislet sitt navn inn i grunnmuren til norsk musikkhistorie som vokalist og frontfigur i rockebandet Kaizers Orchestra. Etter at bandet ga seg i 2013 har han gått solo, og flere har konkluderte med at Janove nå er like spennende og god som Kaizers Orchestra var. Men hvem inspirerer han?

Jeg blir lett inspirert av 60- og 70-talls artister som Bob Dylan, Tom Waits, Leonard Cohen, Bowie osv. Men i samtiden er jeg veldig fan av Damon Alborn, Jack White, Josh Homme og Radiohead for å nevne noen.

 

Bonus: 7 KJAPPE SPØRSMÅL med Janove:

Pizza eller taco? Taco
Kassegitar eller elgitar? El.gitar
Strand- eller byferie? Byferie
Katt eller hund? Hund
Vin eller øl? Vin
Lineær TV eller Netflix? Netflix
Spotify eller vinyl? Begge deler

 

 

Vi gleder oss til å rocke løs når Janove står på scenen fredag klokken 19.20 under Verket!

Kjøp billetter HER

Posted on June 11, 2018 .

Elkem Rana blir Verket-partner

33607341_10156175516221996_6612170833014030336_n.jpg

Ferroglobe og Celsa Group er fra før av virksomheter i industriparken som er mangeårige partnere til Verket. Nå blir også Elkem Rana med. 

Elkem Rana har i lengre tid vurdert partnerskap med Verket musikkfestival, og i jubileumsåret blir samarbeidet en realitet. 

- I all hovedsak ønsker vi samarbeid fordi Verket er en meget bra festival som har jobbet godt over år, sier HR-sjef Terje Ditlefsen (bildet).

- Elkem vil støtte opp om de positive tingene i lokalsamfunnet. Jubileet er en fin anledning til å bli med. Det er lett å ta en etablert festival for gitt, og vi vil sikre at Verket er en del av alt det fine som skjer her i nye 10 år, at festivalen kan fortsette å revitalisere seg og utvikle seg, sier HR-sjef Terje Ditlefsen.

- Elkem Rana satser nå tungt i Rana. Vi identifiserer oss med Verket og dette blir en av flere kanaler som kan gi oss mer synlighet. Elkem ønsker at samarbeidet skal bidra til å bygge identitet og omdømme samt tilhørighet og stolthet hos de ansatte. Det betyr mye for oss å skape et godt arbeidsmiljø med ulike tiltak.

Festivalsjef Maiken Johansen ser frem til godt samarbeid og kreative prosesser med Elkem Rana.

- Det fine med treårsavtaler er at de gir rom for å evaluere og forbedre samarbeidet hvert år og tenke fremover i lag.  Å bli kjent og skape et samspill som er positivt for begge parter betyr mye for oss, slik får vi også partnere som er med oss over tid. Festivalen er nært knyttet industriparken, i navn, historie og plassering. Den industrielle sky-linen er et spennende visuelt bakteppe og industrien er en del av vår fortid og nåtid. Samarbeidet med Elkem Rana kan hjelpe oss med å befeste denne linken og formidle det på nye måter.

Ditlefsen gleder seg allerede til august.

- Stemninga og folket er noe av det jeg liker best med Verket. Jeg er der hvert år, storkoser meg alltid. Uansett vær er stemningen helt fantastisk, med blide fjes overalt. Verket kan også vise til en rekke solide musikkleveranser. Her er det kjente artister, men vi gjør også mange nyoppdagelser. Verket er aktuelle og har teft, festivalen har flere ganger booket artister som senere har vist seg å bli store. Jarle Bernhoft  for eksempel. Jeg glemmer aldri det øyeblikket da han fylte scena med musikere og leverte en helt rå konsert. En av mine store Verket-øyeblikk.  I år gleder jeg meg til Janove, Timbuktu&Damn!, Travis og selvfølgelig Europe. The Final Countdown var tross alt dimme-låten da jeg var i  militæret i 1986.

Posted on May 25, 2018 .

Seks nye navn til Verket, og programmet er komplett!

Verket18_artistslipp_5-01-kopi.png

Det er en glede å kunne annonsere artistene som topper laget på Verket 2018. Med dette siste artistslippet er festivalplakaten komplett:

JANOVE

Timbuktu & Damn (SE)

Freddy Kalas

RSP & THOMAX

The Modern Times

Carsten

”Jubileumsprogrammet til Verket har stor bredde og variasjon. Internasjonale stjerner, flere av Norges største artister, side om side med hotte nykommere og lokale innslag. Flere av disse er navn publikum har ønsket seg år etter år, og det er alltid fint å kunne innfri ønsker”, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Hun kan røpe at salget av festivalpass ligger langt foran fjoråret, og at man bør være tidlig ute for å sikre seg billetter til årets vakreste helg på Revelen.

Festivalsjefen deler også noen personlige favoritter fra årets festivalplakat:

” Det er stort at et verdensnavn som Travis skal glede Verket-publikummet og spiller en av få konserter denne sommeren akkurat hos oss. Jeg ser også spesielt frem til Cezinando som jeg mener er en av de mest spennende artistene vi har her til lands om dagen. The Modern Times er en av mine absolutte live-favoritter og Timbuktu & Damn vet vi er helt vilt artig. Og som vanlig skal jeg stå med gråten i halsen når det er Underverket, det er alltid like rørende å se mange generasjoner kose seg i lag. Verket 2018 blir saker”, avslutter hun.

JANOVE

Janove Ottesen meislet sitt navn inn i grunnmuren til norsk musikkhistorie som vokalist og frontfigur i rockebandet Kaizers Orchestra. Bandet ga seg i 2013 og siden har Janove jobbet med film, teater og ikke minst egen solokarriere, som går så det suser.

De gode anmeldelsene haglet på vårens soloturné, og flere anmeldere har konkludert med at Janove nå er like spennende og god som Kaizers Orchestra var. Det sier ikke lite, siden Kaizers regnes som et av de mest uforglemmelige livebandene vi har hatt her til lands.

Janove kan få en betongblokk til å danse, men det slipper han når han besøker Verket, for selvsagt danser vi når en stjerne som ham besøker oss!

Timbuktu & Damn! (SE)

Jason Diakité, eller Timbuktu som han er mest kjent som, har vært en av Skandinavias største artister i en årrekke. Det definitive gjennombruddet hans kom med monsterhiten «Det löser sej» og albumet «Alla vill til himmelen men ingen vill dö» i 2005. Siden den gang har den lille, store skåningen levert kvalitetsmusikk og fantastiske konsertopptredener som perler på en snor. Sammen med sine venner i Damn! er Timbuktu en festgarantist av de sjeldne, og gutta forlater aldri en scene uten å ha gitt sitt aller ytterste. Med en backkatalog som de fleste, uansett sjanger, bare kan misunne ham. Å få dette unikumet av en artist Verket er både en ære og en glede!

Freddy Kalas

Freddy Kalas er en av landets mest etterspurte artister, med én krystallklar visjon: Å spre glede med musikk! Den selverklærte ”sjefen for fest” slo gjennom med monsterhiten «Pinne for landet» i 2014. Etter det har han har toppet hitlistene her til lands flere ganger og opptrådt på VG-lista, Spellemann og Allsang på Grensen for å nevne noen. Freddy Kalas har dominert radio- og streaminglister og fått de fleste av oss til å synge med på låter som «Jovial», «Hey Ho» og «Feel Da Rush». Med Freddy Kalas på scenen blir det alltid allsang, latter og topp stemning. Vi gleder oss til å se han både på dag- og kveldstid på Verket.

RSP & THOMAX

Rapperen RSP, Patrick Bottolfsen fra Harstad og rytmemaker Thomax, Thomas Nygård fra Bodø har levert norsk hiphop i toppklasse en årrekke. RSP har en gjenkjennelig, sterk stemme som formidler nordnorsk faenskap på ypperlig vis.

Samarbeidet startet i 2009 etter oppfordring fra rapkongen Joddski, og siden da har de gitt ut flere EP’er og spilt landet rundt. Straks er de klare med ny musikk også! Gjør dere klare for mye hjerte, rap-kraft og mektig allsang.

The Modern Times

The Modern Times er et av de mest spennende bandene i Norge for tiden. De kan sies å være tydelig inspirert av band som Pavement, The Parquet Courts, Pixies og The Strokes og Magnus Vold Jensens særegne vokal i front kler de humoristiske tekstene med fortvilende undertone godt.

Tromsø-bandet slapp i fjor det kritikerroste albumet «This Is The Modern Times», som høsta terningkast 5 hos blant andre Dagbladet og Klassekampen. Nå kommer de endelig til Verket!

Kvintetten har imponert på festivaler som Øya, Vinjerock og Bukta, der bandet fikk 5/6 i Nordlys, 9/10 i Evig Lyttar og 6/6 av The Wilhelmsens.

Vi ser frem til rastløs garasjerock i toppklasse i august!

Carsten

Singer/ Songwriter Carsten fra Mo i Rana kommer med rykende ferske poplåter til Verket 2018. Sist vi hørte fra Helgelands-artisten var i 2012 da han ga ut det kritikerroste albumet "Together & alone". I utgangspunktet en bursdagsgave til seg selv, som etter mye pågang fra venner og kjente endte opp i en offisiell utgivelse og flere konserter.

De engelskspråklige tekstene ble skrevet i tett samarbeid med avdøde Ivan Magnussen kjent fra Ghost Dog. Nå satser Carsten på norske tekster og denne gang har han samarbeidet med Kristian Lorentzen fra Molo og Diskotek. Bandet består av et knippe dyktige knippe musikere fra Helgeland. Som sist har også vefsningen Fred Endresen og Studio Nord produsert og arrangert utgivelsen.

Det er en glede å ønske Carsten tilbake til Verket med nytt materiale fra utgivelsen ”Ingenmannsland ”som slippes før sommeren. Dette blir aller første gang de nye låtene spilles for et stort publikum. Vi gleder oss til en vaskeekte slippkonsert på Verket!

Disse artistene kommer til Verket 2018:

Travis (UK)

Europe (SE)

Timbuktu & Damn (SE)

Gabrielle

Halvdan Sivertsen

Klovner i Kamp

JANOVE

Cezinando

Kjartan Lauritzen

Freddy Kalas

Silya & The Sailors

The Modern Times

RSP & THOMAX

Halie

Carsten

Maiden Norway

Underverket:

Freddy Kalas

Kyle Alessandro

Halie

Lokale talenter

 

Billetter finner du her. 

Meld deg på festivaleventet her!

 

Verket arrangeres på vakre Revelen i Mo i Rana 24. og 25. august 2018.

Posted on April 13, 2018 .

Kalas, Halie, Alessandro og lokale talenter til Underverket!

Verket18_artistslipp_event-01.png

Det er igjen duket for en festdag for store og små når familiearrangementet Underverket går av stabelen under Verket i august!

Freddy Kalas tar turen, det gjør også sangfuglen Kyle Alessandro fra Norske Talenter og hele Norges nye popstjerneskudd Halie. I tillegg vil det som alltid være plass til unge, håpefulle lokale talenter på festivalscenen denne dagen.

Freddy Kalas

Freddy Kalas er en av landets mest etterspurte artister, med én krystallklar visjon: Å spre glede med musikk!

Den selverklærte ”sjefen for fest” slo gjennom med monsterhiten «Pinne for landet» i 2014. Siden den gang har han har toppet hitlistene her til lands flere ganger og opptrådt på VG-lista, Spellemann og Allsang på Grensen for å nevne noen. Freddy Kalas har dominert radio- og streaminglister og fått de fleste av oss synge med på låter som «Jovial», «Hey Ho» og «Feel Da Rush». Med Freddy Kalas på scenen blir det alltid allsang, latter og topp stemning. Vi gleder oss stort til han inntar Revelen!

Halie

17 år gamle Halie skapte stor begeistring og ble booket til å spille hos selveste Skavlan etter debutkonserten i hjembyen Bergen i fjor. Det anerkjente britiske musikkmagasinet NME utropte henne til en naturlig arvtaker for storheter som Marina & The Diamonds og Ellie Goulding. 

Det er med andre ord et stort talent vi snakker om her. Både debutsingelen «Echo» og den nyeste «Youth» er fantastiske poplåter der Halies særegne stemme og den lekre produksjonen utgjør et svært imponerende sluttresultat. 

Da vi så henne stå på en scene for første gang, var vi aldri i tvil: Denne jenta bare måtte vi booke til både dag- og kveldsprogrammet på Verket, og vi gleder oss til å se henne to ganger på festivalen vår i august!

Kyle Alessandro

Som 10-åring tok Kyle Alessandro dommerpanelet i Norske Talenter med storm og har med singlene «Din sang» og «Dødskul» sunget seg inn i manges hjerter. Den nå 12 år gamle gutten fra Steinkjer har også brukt oppmerksomheten han har fått  for sitt sangtalent til å fronte en annen viktig sak: At vi står sammen mot mobbing. Godt hjulpet av samme team som fikk Marcus & Martinus opp og frem, er han et stort idol for mange jevnaldrende.

Tross sin unge alder har Kyle rukket å spille en rekke konserter, blant annet på Allsang på Grensen og på Norway Cup. Det loves mer musikk i løpet av 2018 og vi ser veldig frem til å høre både gamle og nye låter fra denne sjarmøren.

Lokale talenter

Tradisjonen tro rydder vi plass til lokale talenter på Underverket. Hvem dette blir er ennå ikke klart, men med det nyopprettede fondet StøtteVerket ligger det i kortene at det er mottakere av støtte her som også får scenetid.

- Sammen med Helgeland sparebank ønsker vi å stimulere til utvikling av musikktalenter og den kreative næringen på Helgeland.  Vi er spent på hvem som søker, hvem som til slutt får økonomisk støtte og som også får inngå i den fine artistrekka på Underverket 2018, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Du kan fortsatt sende inn søknad til StøtteVerket HER

Nye og etablerte band fra hele Helgelandsregionen kan søke. De må spille musikk i genrene Verket opererer i. Band og artister utenfor regionen kan også søke, men da må pengene legges igjen på Helgeland og prosjektet må kunne relateres direkte til regionen. Forutsetningen er at lokale krefter står for utførelsen av oppdraget. 

Følgende artister tar turen til Underverket 2018:

Freddy Kalas

Halie

Kyle Alessandro

Lokale Talenter 

Disse artistene er også bekreftet til Verketfestivalen 2018: 

Travis (UK)
Europe (SE)
Gabrielle
Klovner i kamp
Halvdan Sivertsen
Cezinando
Silya & The Sailors
Kjartan Lauritzen
Halie
Maiden Norway

Facebookevent finner du her

Billetter finner du her

Posted on April 6, 2018 .

Syv knallnavn til Verket 2018!

Det er med stor glede vi kan annonsere både verdensstjerner og norske favoritter til Verkets tiårs-jubileum.

Festivalsjef Maiken Johansen er veldig fornøyd:
«Et slipp som har det meste! Her favner vi rock, pop, rap, hiphop, vise og metal. Og ikke minst: Verdensstjernene Travis (UK) kommer endelig til Mo i Rana. Det er ingen tvil om at det blir ei helt spesiell jubileumshelg i august. Flere navn kommer, så her er det bare å begynne å glede seg - og sikre seg billett først som sist.

 Å få høre og se Travis (UK) i Mo i Rana blir rett og slett stort. I 2001 hørte jeg i hjel albumet The Invisible Band. Halie beskrives som et eksepsjonelt musikalsk talent, og partystemningen inntar garantert Revelen når Kjartan Lauritzen står på scenen. Da har jeg ikke nevnt allsangen under Halvdan Sivertsen, smittsomme hoftevrikk med Silya, og alle henda i været under Klovner i Kamp», avslutter Maiken Johansen.

 

Disse artistene er bekreftet til Verketfestivalen 2018:

Travis (UK)
Europe (SE)
Gabrielle
Klovner i kamp
Halvdan Sivertsen
Cezinando
Silya & The Sailors
Kjartan Lauritzen
Halie
Maiden Norway

 

Facebookevent finner du her

Billetter finner du her

Posted on March 23, 2018 .

De første artistene til Verket 2018 er klare

Verket18_artistslipp 1_banner.jpg

Det er en stor glede å annonsere de første artistene til den 10. utgaven av Verket.

Europe

Gabrielle

Cezinando 

Festivalsjef Maiken Johansen formelig bobler over av glede over artistslippet:

-        Europe er ett av de nordiske musikk-navnene vi har hatt ønske om i en årrekke, men ikke hatt mulighet til å hente inn. I jubileumsåret fikk vi det endelig til. Og jeg er bare vilt lykkelig for at vi har sikret oss Cezinando! Jeg håper og tror mange deler vår glede over at en av landets heteste artister kommer til Mo i Rana i august neste år.  

-        Gabrielle er eksplosiv! Hun er en av landets absolutt beste og for tiden mest etterspurte live-artister. På Øya ga P3 henne terningkast 6 og skrev at hun er i verdensklasse. Vi visste jo det fra før og gleder oss til å ønske henne velkommen tilbake til Verket i august”, avslutter festivalsjefen.

Meld deg på Facebookeventet her:

Billetter finner du her:

Posted on March 13, 2018 .

Kvikk fornyer samarbeidet med Verket og Rød snø

Skjermbilde 2018-03-01 kl. 13.12.43.png

Kvikk blir med Verket og Rød snø i nye tre år. 

- Kvikk er en servicebedrift det alltid er en fryd å samarbeide med, så vi er utrolig fornøyd med ny avtale. De er jordnære og ryddige, men også opptatt av utvikling og nytenking, den holdningen liker vi godt, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Kvikk utfører en rekke renovasjons-tjenester under festivalene som er viktig både for publikum og artister.

- De står på natt og dag mens vi arrangerer, er fleksible og løsningsorienterte – og ikke minst en blid gjeng. Under festival er det meget hektisk, uventede situasjoner oppstår, og da er dette egenskaper som kommer godt med, sier Johansen.

- Vi har vært med Verket og Rød snø alle år så langt, forteller daglig leder i Kvikk, Kjell Kristoffersen.

- Det er krevende, men positivt for oss å bidra her. Internt i forhold til ansatte og ut mot kunder er partnerskapet betydningsfullt, og vi er nå noe tyngre inne enn før. Det gir enda bedre synlighet, før, under og etter festival. Vi har ulike aktiviteter vi ser på sammen som løfter oss begge, og gode evalueringsrunder begge parter kan lære av gjennomføres årlig, sier daglig leder Kjell Kristoffersen.

- Festivalene løfter regionen. Verket har drevet i 10 år, Rød snø i 5, vi vil gjerne at fortsatt utvikler og forbedrer seg i de neste årene og at vi kan se frem til nye jubileer. Kvikk har også holdt koken i mange år, faktisk 67. Vi tilbyr innbyggerne på Helgeland det meste innen vaskeri- og renholdstjenester, skadesanering, eiendomservice og renholdsartikler. Vi er over 100 ansatte og vi har dedikerte i staben som jobber med festivalene mens de pågår.

Posted on March 1, 2018 .

MBA samarbeider med Verket og Rød snø

mba1.jpg

MBA Entreprenør er ny samarbeidspartner til Verket og Rød snø.

-       Festivalene er som oss opptatt av å utvikle byen. Vi ønsker derfor å være en del av satsingen, sier Trond Harry Hansen.

MBA Entreprenør har tidligere god erfaring med festivalsamarbeid gjennom byggingen av den gigantiske Verket-stolen og Verket-benken.

- Det ga mye artig oppmerksomhet, i tillegg bidro vi jo til kreative sitteplasser på festivalområdet. Dette var starten på en god dialog som har ført til at vi nå har valgt å formalisere samarbeidet, forteller Hansen.

Han mener festivalene bygger byen på en måte som harmonerer godt med filosofien og verdiene til MBA Entreprenør:

-       Festivalene gir både innbyggere og besøkende til Mo i Rana gode opplevelser. De styrker ranværingens stolthet, regionens omdømme og skaper synlighet. Verket og Rød snø har bidratt til mye vi synes er positivt.

Festivalsjef Maiken Johansen har sett frem til dette samarbeidet ei god stund.

-       MBA Entreprenør er en partner vi har ønsket oss med på laget lenge. Sammen kan vi finne på ting som både løfter festivalene og samtidig viser hvilken kreativitet og faglig dyktighet MBA Entreprenør besitter. Det er alltid gledelig når næringslivet ser verdien av kultur for en by og region - det varmer et kulturhjerte, sier Johansen.

(Foto: Bjørn Leirvik) 

Posted on January 23, 2018 .

Støtter ny fotballklubb ved sammenslåing

_DSC5039.jpg

Ved klubbsammenslåing mellom Stålkameratene og Mo IL støtter Verket den nye klubben med 50.000 årlig de første tre driftsårene.

Det er allerede kjent at den ikke så kjente Gruben-spilleren Håvard Paulsen og den nå litt glemte Langnes-spissen Kristian Lorentzen snekrer på en supportersang i påvente av ei fotballsammenslåing mellom Mo IL og Stålkameratene. Denne vil få sin premiere på Rød snø 2018.

- Verket og en rekke andre festivaler og gode kulturtilbud styrker Mo i Rana som by og gjør noe med selvfølelse og oppfattelse av stedet vi bor. I tillegg tilføres kompetanse til en by som jobber med store arrangementer og det øker omsetningen av varer og tjenester.  Store arrangementer inspirer også til annen aktivitet. Det har vi sett flere eksempler på etter at Verket ble etablert for snart 10 år siden. Et solid fotball-lag vet vi kan gjøre det samme for en by, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Hun skjønner at det er mange følelser og sterke meninger rundt sammenslåingen av to klubber med en lang historie. Men som situasjonen har vært de siste årene, så tror festivaleierne at en solid klubb betyr mye for Mo i Rana.

- Derfor ønsker vi å støtte en ny klubb med 50.000 hvert år de neste tre årene. Det er jo heller ikke umulig at vi finner andre måter å samarbeide på i fremtiden. Styret stiller seg helhjertet bak dette. Det er viktig å presisere at Verket ikke mottar kommunal støtte eller tilskudd fra fylket, så vi bruker ikke andre kultur- eller idrettsmidler til dette.

 

 

 

 

Posted on November 3, 2017 .

DOBBELTPASS TIL RØD SNØ OG VERKET ER NÅ UTE!

Vi er fortsatt i 100 etter årets festival, derfor er det med stor glede og iver vi kan melde om at dobbeltpassene for Rød Snø 2018 og Verket 2018 er ute nå! 

Disse finner du selvsagt på Ticketmaster, og ved hjelp av et par tastetrykk sikrer du deg inngang til begge høydepunktene i 2018. 

NB: Det er lagt ut et gitt antall billetter, så her gjelder det å handle mens en har mulighet! 

Sikre deg ditt dobbeltpass her! 

-OBS- Ticketmaster siden ser kanskje noe annerledes ut enn vanlig når du kjøper dobbeltpass, men frykt ikke. Den er lett forståelig. 

_DSC5086.jpg
Posted on October 6, 2017 .

Datoene for Verket 2018 er klare

Tusen takk for en fantastisk helg på Verket 2017. I 2018 er Verket 10 år og det skal feires! Vi er godt i gang med planleggingen og datoene er 24.-25. august 2018. Hold av helgen allerede nå! 

Informasjon om artister og billetter kommer.

Under ser du etterfilmen fra Verket 2017. Nyt og gled dere til Verket 2018! 

Posted on September 18, 2017 .

Spilletidene er klare!

Verket17_banner_1.jpg

Programmet på Verketfestivalen 2017 er komplett, og nå er spilletidene også klare! 

 

FREDAG:

Dørene åpner 16:00

HSB-SCENEN:

23:15 - Aurora

21:15 - Danko Jones (CAN) 

19:20 -  10CC (UK)

17:30 - Postgirobygget

COOP-SCENEN:

00:20 - Staysman & Lazz

22:20 - Store P

20:25 - Fantastic Negrito (US) 

18:35 - Kristian Kristensen

LØRDAG:

Dørene åpner 16:00

HSB-SCENEN:

23:15 - Highasakite

21:15 - Sigrid

19:10 - Dagny

17:00 - Zoo

COOP-SCENEN:

22: 15 - Dårlig vane

20:10 - Leprous

18:10 - Grant-Lee Phillips (US)

UNDERVERKET:

Dørene åpner 11:00

13:30 - Skei & PT

12:45 - Staysman & Lazz

12:10 - Noobwork

11: 45 - Vilde og Anna

11:30 - Lokale talenter  

 

Endringer kan forekomme. Kjøpte billetter refunderes ikke på grunn av endringer i programmet. 

Husk at billettprisene øker 1.juli!

Billetter HER

Posted on June 26, 2017 .