Eksklusive konserter på Verket: Tungtvann, Kåre & The Cavemen og Gabrielle kommer til Revelen

Skjermbilde 2015-03-30 kl. 00.33.09.png

Da Jørg-1 og Poppa Lars sendte et knippe låter til trykking i Tsjekkia i oktober 1999, var Tungtvann en svært godt bevart hemmelighet i Norges hiphopmiljø. Albumet ”Reinspikka Hip Hop” dukket opp fra trykken i desember 1999, og en sensasjon var skapt. Etter 8 år med suksess, gode anmeldelser og en høy stjerne i hiphop-Norge ga bandet seg i 2007. Nå spiller de noen få utvalgte konserter sammen igjen, og Verket musikkfestival er én av disse:

”Etter egne karrierer på hver sine hold, er det en sann glede at Tungtvann spiller sammen igjen. Vi er veldig stolte av at de vil komme til oss, som eneste festival på Helgeland. Revelen kommer til å koke!” Sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

I 2015 blir Kåre & The Cavemens klassiske debutalbum "Jet Age" fra 1997 for første gang utgitt på vinyl. I den forbindelse planlegger bandet å gjøre noen utvalgte konserter. Få norske band de siste 20 årene har nytt samme nivå av kritikerros og respekt fra sine kollegaer som Kåre & The Cavemen. Da de dukket opp som husband på Anne Kat. Hærlands «Direkte Lykke» på NRK på midten av 90-tallet, var det litt som om en ny æra hadde startet i norsk rock.

”I sin storhetstid fantes det knapt et kulere band enn Kåre & The Cavemen. Det er så rått at de nå skal spille på Verket. Dette blir også den eneste festivalen bandet gjør i Nordnorge.”, sier en fornøyd verksmester Christian Lorentsen.

Skjermbilde 2015-03-30 kl. 00.32.31.png

Etter eventyrlig suksess med hits som “Ring Meg”, “Bordet”, “Høster” og sitt Spellemann-nominerte debutalbum kom Gabrielle tilbake med et brak i fjor. Singelen “Fem Fine Frøkner” var en av 2014s absolutt største hits og i flere uker den mest spilte låten på norsk radio. Låta ble nominert både til årets låt på P3Gull, og årets hit på Spellemannprisen.

Gabrielle selv, ser frem til å komme tilbake til Mo i Rana:

”Vi har gledet oss noe vilt til å komme tilbake til Verket. Det er helt åpenbart en av de fineste festivalene Norge har å tilby både med tanke på booking og location og vi sitter igjen med utrolig bra minner vi har fra sist gang vi. Vi elsker også å få se landet vårt når vi spiller, og Nord-Norge er lett en av våre favorittlandsdeler. Ikke minst er det deilig å komme tilbake nå som vi har utvidet såpass i både format og erfaring. Verket skal få kjenne det!”

”Gabrielle er et fyrverkeri live, og blir bare bedre og bedre! Hun kommer til å servere Revelen en hitpakke uten like!” sier bookingsjefen.

Siri Hveem