Første artistslipp til Verket 2015: OnklP & De Fjerne Slektningene, Emilie Nicolas og Hekla Stålstrenga kommer til Mo i Rana.

OnklP & De Fjerne Slektningene dukket opp fra intet for et år siden, da medlemmer fra blant annet Oslo Ess og Turboneger slo seg sammen med rapperen OnklP. I januar 2014 slapp de sin første singel "Panderosa", og ga med dét første smakebit på noe som skulle bli en stor suksesshistorie. Debutalbumet kom våren 2014 til fantastiske kritikker. Suksessen fortsatte med kanskje årets viktigste låt i ”Styggen på Ryggen”, slippet av den kritikerroste andreplata Slekta II og to priser på P3Gull.

Bandet selv gleder seg til å spille på Verket:

«Vi gleder oss maks til å komme tilbake til Mo i Rana! Forrige gang, på Rød snø i fjor, blåste vi nesten bort - nå skal vi blåse Mo av banen!»

”På ett år har OnklP & De Fjerne Slektningene gitt oss et sterkt debutalbum, gjort sjangerfusjonen rap-rock populær, truffet et enormt publikum rett i hjertet med en helt spesiell låt om angst, solgt til platina, gått rett til andreplass på VG-lista med sitt andre album Slekta II, og spilt hele tre utsolgte Rockefeller i Oslo. Det er mildt sagt imponerende!” sier verksmester Christian Lorentsen.

Skjermbilde 2015-03-03 kl. 18.59.07.png

Emilie Nicolas fikk sitt gjennombrudd hos norske lyttere med coverversjonen av DumDum Boys-låten «Pstereo» i 2013. Det ga henne platekontrakt med storselskapet Sony Music, og i slutten av september kom debutalbumet ”Like I'm a warrior”. Albumet sanket 6’ere i Aftenposten, Dagbladet, GAFFA og Dagsavisen, og ble kåret til årets beste norske album i Aftenposten. I januar ble Emilie Nicolas belønnet med to Spellemannpriser for sitt debutalbum.

“Både kritikere og publikum elsker denne jenta. Og det sier sitt når en nykommer kan gjøre intet mindre enn to utsolgte Rockefeller,” sier en tydelig imponert bookingsjef Hans Petter Haaland.

Hekla Stålstrenga er musikken fra nord. Et band som gjennom de siste 10 år, sakte men sikkert har bygd seg opp til å bli et nasjonalt fenomen. Alltid med musikken fra nord som sin grunnmur. Med låter som “Har du fyr”, “Båtbygger Jo”, “Folketonen” og “Vise ved vintersolkverv” har de også funnet sin plass på norsk radio sine spillelister. 10 år er gått siden første konsert og i 2015 blir dette feires. På sedvanlig Hekla Stålstrenga-vis: ”Med nye konserter, ny musikk og nye ord. Alt fra nord.”

Billettsalget til Verket er i full gang, og festivalsjefen forteller om rekordhøyt billettsalg allerede før artistene er sluppet:

”Aldri før har vi solgt så mange billetter til Verket så tidlig. Det står fortsatt februar på kalenderen, og vi har allerede solgt halvparten av alle festivalpassene.” avslutter Lorentsen.

Siri Hveem