Maiken Johansen blir ny Verksmester

Maiken Johansen fra Mo i Rana blir ny Verksmester på Verket. Hun kommer fra jobben som markedssjef hos Nordland Teater, og gleder seg stort til å fronte Helgelands største festival i årene som kommer.

”Må si at jeg har mange sommerfugler i magen akkurat nå. Å få jobbe med Verket, Rød snø og det fine frivillige apparatet her blir vanvittig spennende. Jeg har jo jobbet i en av de mest spennende kulturinstitusjonene i Nordland, Nordland Teater. Skulle noe tangere, så må det være dette,” sier en fornøyd verksmester Maiken Johansen.

Den nye Verksmesteren på Revelen fortsetter:

”Samtidig går jeg til denne stillingen med stor respekt for alt arbeidet og ansvaret den innebærer. Det blir mye å lære seg og sette seg inn i. Festivalene er godt innarbeidet i hodet og hjertet til ranværingene. Min forgjenger kan jeg ikke erstatte, jeg må være meg selv og prøve å ivareta alt det gode som er gjort og bidra til videre utvikling som best jeg kan i tiden som kommer.” sier hun.

Styreleder Carsten Rimer er strålende fornøyd med sin nye festivalsjef:

”Vi kunne ikke tenke oss en bedre person til å ta festivalene våre videre enn Maiken. Hun er en hardtarbeidende og erfaren kulturpersonlighet som er topp motivert for oppgaven. Vi gleder oss veldig til å jobbe med henne fremover!” sier styreleder Carsten Rimer.

Johansen gleder seg til å bli kjent med en ny bransje, musikk- og festivalbransjen, og tar med seg mange gode festivalminner inn i sin nye jobb.

”Musikk ligger mitt hjerte nært, og jeg bruker ofte ferier og fritid til konserter og festivaler når jeg har anledning. Verket, Parken og Bukta er eksempler – og alle disse gir landsdelen vår puls. Hårene reiser seg fortsatt på armene når jeg tenker tilbake på Seigmenkonserten på Verket og øyeblikket da Åge & Sambandet og Skambankt sto sammen på scenen. Konserten til Robyn i Parken, The War on Drugs og Honningbarna i Bukta. Slike øyeblikk lever man lenge på. Jeg er heldig som skal få arbeide med å bringe flere slike opplevelser ut til folket. Jeg har som ambisjon å være åpen og lyttende, samtidig som jeg håper å sette mitt preg på ting i tett samarbeid med andre”, avslutter verksmesteren.

Også bookingsjef Hans Petter Haaland setter pris på den nye kollegaen:

”Vi er veldig glade for å ha fått med oss Maiken på laget. Hun er en svært kompetent, kunnskapsrik og positiv person, som tar oppgaven veldig seriøst. Vi gleder oss i tillegg stort til å slippe flere nye spennende navn til årets festival fremover”, uttaler han.

 

Siri Hveem