The Cardigans (S), Bob hund (S) og Kari Bremnes kommer til Verket

Med vokalist Nina Persson i front, fikk The Cardigans sitt virkelige gjennombrudd med “Gran Turismo” i 1998. Siden da har bandet gjort seg godt kjent i både inn- og utland med sine fantastiske poplåter. Med låter som «Erase/Rewind», «My Favorite Game», «Rise & Shine», «Lovefool», «For What it’s Worth» og en haug av andre hit-låter har det svenske bandet sjarmert musikkelskere og musikkritikere over hele verden. Etter å ha solgt godt over 10 millioner album på verdensbasis, hersker det ingen tvil om at det er en virkelig storhet som endelig kommer til Revelen.

”Jeg har vært fan av The Cardigans siden deres debutalbum ”Emmerdale” kom ut. Og siden starten av Verket-historien, har jeg hatt lyst til å se bandet på Revelen. Med bagen full av hits, tror jeg dette blir en konsert vi sent vil glemme”, sier bookingsjef Hans Petter Haaland

Skandinavias kanskje mest legendariske band, svenske Bob hund, bekreftes også til Verket. Og ikke nok med det: Verket blir deres eneste festival i Norge i sommer.

"Bob hund har gjort flera hundra konserter sen 1993 men man kan se det hela som en enda lång uppvärmning inför konserten i Mo i Rana, som givetvis kommer att bli vår viktigaste spelning någonsin!" sier Bob hund-vokalist Thomas Öberg..

Bandet er kjent for å levere forrykende og energiske konserter, og kan i tillegg vise til en imponerende albumkatalog. De var opprinnelig inspirert av band som Velvet Underground, Captain Beefheart og klassisk punk, men raskt benyttet de disse elementene til å skape noe helt nytt i svensk rock.

"Bob hund på Verket, som eneste festival i Norge, det er nesten for godt til å være sant. Jeg så de live første gang i 1996, og det var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Jeg ble slått i bakken av det særeste – men samtidig kuleste bandet jeg noen gang hadde sett live. Skakke, men superfengende poplåter fremført med en innlevelse og et nærvær som jeg aldri hadde opplevd maken til, endret på mange måter hvordan jeg etter dette så på musikk totalt sett. Anbefaler alle på det varmeste å sette seg inn i katalogen til dette bandet før de entrer scenen på Revelen i august”, avslutter Hans Petter Haaland.

Skjermbilde 2015-04-28 kl. 12.51.31.png

Etter 30 år som musiker og 17 som låtskriver har Kari Bremnes en solid posisjon i norsk musikkliv. Gjennom varme, treffende sanger forteller hun historier som berører lytterne, ikke minst fordi de like gjerne kunne handlet om dem selv. Kari Bremnes har aldri før spilt på Verket, og skal nå få åpne hele festivalen fredag ettermiddag.

”Kari har en plass i hjertet til mange ranværinger etter flere konserter i byen, sist med en helt unik opptreden på årets Vinterlysfestival. Bob Hund har jeg sett live en gang tidligere, og det plasserer jeg i toppsjiktet av konsertopplevelser. Helt, helt rå! To svenske storheter, og fantastiske Kari Bremnes som åpner hele Verket. For et førsteslipp som nyansatt Verksmester! Revelen blir et fint sted å være siste helga i august”, smiler verksmester Maiken Johansen. 

Siri Hveem