Lokale helter til Verket

Spellemann-nominerte Vredehammer og Inculcado kommer til Revelen.

Ranabandet Vredehammer skapte overskrifter da de slapp sitt debutalbum “Vinteroffer”. Med omtaler og gode anmeldelser verden over kunne bandet reise på en 6 måneder lang Europaturné bare et halvt år etter albumdebuten. Vredehammer ble nominert til Spellemannpris i kategorien Metal for ”Vinteroffer” under Spellemann 2014.

“Det er bra at vi har mulighet til å løfte frem og gi rom til solide og lokale band. De får ikke bare plass på scenen for å være et lokalt alibi, men fordi de virkelig har noe å fare med. Vredehammer er et godt eksempel på det.”, sier verksmester Maiken Johansen.

Den nordnorske kvartetten Inculcado vant en spillejobb på Verket gjennom musikkonkurransen BoLarm. I juryen satt representanter fra noen av de største festivalene og spillestedene i Nord-Norge. Det gitarbaserte bandet har blitt kjent for sin særegne sound og sitt helt egne musikalske fingeravtrykk. Gutta har ikke mindre enn to kritikerroste album bak seg, og gleder seg til å komme til Revelen.

"Verket er kun en fjellovergang unna hjemplassen vår, likevel har festivalen alltid føltes så langt vekk. Kanskje er det fordi de alltid har røslig og imponerende program. Vi har alltid ønsket å spille der, ta del av storfesten og rocke som bare faen på scena. Derfor er det en sann glede å ta inn over seg at, ja, i år skal vi faktisk gjøre det.", sier gjengen Inculcado.

 

Siri Hveem