Mari Boine til Verket

Når vi ønsker Mari Boine velkommen til Verket, er det rett og slett en levende legende som skal innta vår scene til sommeren. Denne dama har siden debutalbumet «Jaskatvuođa maŋŋá» (1985) med rette vært en av våre aller mest bejublede og prisbelønnede artister. Alltid unik, alltid kompromissløs og alltid interessant. 
 
Denne samiske urkraften av ei dame har blant annet vunnet tre Spellemannpriser, Nordisk råds musikkpris, Gammleng-prisen, Samerådets ærespris og ble innlemmet i Rockheims «Hall Of Fame» i 2011. Som om ikke dette var nok har hun også blitt utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs orden av selveste Kong Harald. 
 
“En haug med flotte album og fantastiske konserter senere, er Mari Boine fortsatt uhyre aktiv. Hennes imponerende produktivitet og formidlingsevne har gjort henne til en av våre mest kjente og kjære artister. Det er en stor glede for oss å kunne ønske Mari Boine velkommen til Verket,” sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Siri Hveem