Nico & Vinz, Violet Road og Poor Rich Ones til Verket

Få norske artister har opplevd den suksessen Nico & Vinz fra Holmlia og Lambertseter i Oslo har gjort de siste årene. De norske stjerneskuddene har toppet hitlister verden over, og levert en hitrekke det er lenge siden vi har sett en makan til. ”That’s How You Know”, ”In Your Arms” og ikke minst monsterhiten ”Am I Wrong” med sine vanvittige 333 millioner strømminger av på Spotify forteller en historie som er unik.

”Med å servere hit etter hit har de norske gutta blitt invitert til å spille på de største TV-showene i verden, og verdensstjernen Taylor Swift har uttalt at hun er helt besatt av duoen. Det er virkelig en av norges største eksportvarer som kommer til Verket i august”, sier en fornøyd bookingsjef Hans Petter Haaland.

Mange regner nå Violet Road som et av landets absolutt ypperste live-band. Godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Burning Up», «Face of the Moon» og «Good Girls», har de også festet grepet om platekjøperne. Albumet «Back to the Roadshow» ble et av Sony Musics aller mest solgte i 2014. Deres splitter nye album har fått tittelen «In Town to Get You». Det er en god beskrivelse på hvordan tilværelsen for fem ulastelig antrukne nordlendinger har artet seg de siste årene: På en nærmest uendelig reise fra by til by, for å vinne stadig nytt publikum.

Kåfjord-bandet har følgende å si om at de nå kommer tilbake til Mo i Rana:

“Kjære Mo i Rana. Endelig skal vi få oppleve stemninga, trøkket og den fantastiske følelsen av Verketfestivalen igjen. Sist vi besøkte dere var vi på vei oppover og ble løfta videre av 5000 herlige mennesker i en symbiose av allsang, glede og hengivenhet på sletta. Den selvtilliten vi fikk da, tilbake i 2013, har vi virkelig tatt med oss videre og den har vært med på å gjøre oss til det vi er i dag. Nå skriver vi 2016, og når august kommer og festivalstemningen ligger som et klamt, varmt og deilig teppe over Verket, så kan vi love dere et band som med all sin kraft vil gjøre det de kan for å virkelig fyre opp under festen, sangen og gleden. Dette blir stort. Vi er så uendelig klare. Gleder oss til vi sees!”

Skjermbilde 2016-04-04 kl. 11.41.40.png

19 år har gått siden Poor Rich Ones fikk sitt store gjennombrudd med albumet ”From The Makers Of Ozium”. Utgivelsen resulterte i omfattende turnévirksomhet i USA, Tyskland og England, og ble også tildelt Spellemannpris i kategorien rock. I 2001 fulgte bandet opp suksessen med sin kanskje viktigste utgivelse ”Happy, Happy, Happy”

”Etter en 14 års lang pause er Poor Rich Ones endelig tilbake og gjør noen få spesielt utvalgte festivaler sommeren 2016. Det er veldig gledelig at festivalen vår er en av disse. Dette blir faktisk den eneste muligheten til å oppleve bandet i Nordland i sommer”, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Siri Hveem