Eksklusivt slipp til Verket: Kvelertak og CC Cowboys gjør sine eneste Nordland-konserter på Revelen

Kvelertak fra Rogaland har sakte, men sikkert seilt opp som en av de aller største tungvekterne i norsk rock. Deres muskuløse, men melodiøse gitarrock har siden den selvitulerte albumdebuten i 2010 gledet headbangende gutter og jenter verden over. Med andreplata «Meir» og den blodferske oppfølgeren «Nattesferd» har sekstetten for alvor etablert seg som et internasjonalt band, med knallomtaler fra så vel nisjemagasiner for metalinteresserte og hipsterne i nettstedet Pitchfork. 

Kvelertak er også noe så sjeldent som et tungrockband som spilles på kommersiell radio, og deres udiskutable meloditeft og medrivende refrenger og riff har hele veien sørget for at rogalendingene har skilt seg ut fra mengden. Live er de et beist av et band, og Kvelertak har da også varmet opp for storheter som Metallica, Mastodon, Slayer og Anthrax i tillegg til ekstensiv turnévirksomhet på egen hånd. 

”Vi så Kvelertak nå senest under byLarm, og det var helt vilt fett. Verketpublikummet har alltid satt pris på god rock, og Kvelertak er helt i verdenstoppen innenfor sin sjanger,” sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

I over en mannsalder har CC Cowboys fra Fredrikstad vært et av landets mest populære rockeband. Helt siden debutalbumet «Blodsbrødre» i 1990 har Magnus Grønneberg og hans kumpaner sjenket den norske sangkatalogen klassikere som «Harry», «Tigergutt» og «Kanskje du behøver noen», for å nevne tre av de ypperste låtene. 

I 2015 slapp gutta sitt tiende studioalbum, «Til det blir dag», som ble varmt mottatt av et samlet norsk kritikerkorps. Og live fortsetter CC Cowboys stadig å imponere. I Magnus Grønneberg har de en av landets mest karismatiske og engasjerende frontmenn, mens bandet bak ham bobler over av stadig spilleglede og sikker rutine. 

”CC Cowboys er en fantastisk festivalattraksjon. Og de spilte også på den aller første Verketfestivalen i 2009. Med en låtkatalog og liverutine de fleste kan misunne dem, er jeg sikker på at det blir fest når CC Cowboys endelig kommer tilbake til oss,” sier festivalsjef Maiken Johansen.

Siri Hveem