Niki & The Dove (S), Daniel Kvammen og Ingebjørg Bratland til Verket! Kveldsprogrammet er dermed komplett

Svenskene i Niki & The Dove beskriver sin musikk som indietronica, og deres ekstremt melodiøse og fengende poplåter har lenge generert oppmerksomhet langt utenfor Sveriges grenser. Debutalbumet «Instinct» ble gitt ut i 2012 på sagnomsuste Sub Pop Records (Nirvana, Fleet Foxes, Beach House, The Shins), og samme år ble bandet kåret til et av de mest lovende i verden av selveste BBC.

Nylig slapp de oppfølgeren, den umiddelbare klassikeren «Everybody’s Heart Is Broken Now», som har høstet lovord fra kredblekker som Pitchfork, Uncut og The 405. 

“Niki & The Dove er et av de aller mest spennende, unge bandene i Skandinavia og verden for øvrig akkurat nå. Vi har forelsket oss fullstendig i musikken deres, og da vi så de opptre på by:Larm i vinter ble vi blåst i bakken.” Sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Da den pur unge singer/songwriteren Daniel Kvammen slapp sin første singel i januar 2015 var det ikke mange utenfor Youngstorget i Oslo som hadde hørt om Geilo-gutten. Men siden den singelen var ”Du fortenar ein som meg”, en av fjorårets aller mest spilte låter på norsk radio, tok det ikke lang tid før Kvammen ble et kjent navn i norges land. 

Historien om hans reise fra en noe udisiplinert skiheisoperatør til vaskeekte popstjerne er etter hvert godt dokumentert, hvor høydepunkter fra 2015 involverte opptredener på ”Senkveld”, ”Lindmo”, ”VG-lista” på Rådhusplassen og en rekke festivaler. Debutalbumet ”Fremad i alle retninga” ble hyllet av et unisont kritikerkorps. 

“Kvammen er en låtskriver og formidler utenom det vanlige, og på scenen har han en fantastisk energi og utstråling. Han kan veksle mellom drivende energisk rock og hjerteskjærende ballader, så det blir med andre ord noe for enhver smak når Daniel fra Geilo kommer til Mo!” sier festivalsjef Maiken Johansen.

Med sin oppvekst i Vinje i Telemark, selve vuggen av norsk folkemusikk, har 25 år gamle Ingebjørg Bratland drevet med sang og kveding siden tidlig barndom. Da hun endelig solodebuterte som albumartist i 2014 med «Berre meg» tok hun da også resten av landet med storm. Singelen «Ingen e som du» ble A-listet hos landets største radiokanal, NRK P1, og albumet ble nominert til Spellemannpris i klassen vise. 

Med oppfølgeren «Månesinn» i 2015 gikk hun fra folkefavoritt til vaskeekte stjerne med låter som «Stjernene» og «Fordi jeg elsker deg», og Bratlands særegne form for visepop har blitt en uventet streamingvinner blant det norske folk. 

“Verkets program er komplett, og jeg er veldig fornøyd! Synes vi i år igjen treffer bredt, og at det bør være noe for enhver smak på plakaten. Nå gleder jeg meg til festivalen sparkes igang og til å oppleve den gode festivalstemningen på Revelen. Jeg synes det er fint at publikummet vårt får muligheten til å oppleve navn som for enkelte fortsatt er uoppdaget. Litt av sjarmen med festival er også å finne nye musikk-favoritter. Felles for alle artistene er at de leverer solid live. Med det åttende Verket går vi nok en folkefest i møte, og aldri har så mange vært så tidlig ute som i år med å sikre seg billetter til Helgelands største musikkfestival. Vi ønsker varmt velkommen 26. og ‪27. august.” Sier festivalsjef Maiken Johansen.

Siri Hveem