Astrid S erstatter Niki & The Dove (S)

Niki & The Dove må avlyse sin konsert på Verket. Den unge pop-kometen Astrid S kommer inn som erstatter.

Det svenske bandet Niki & The Dove må av familiære årsaker avlyse sin fredags-konsert på Verket.

- Dette synes vi er trist, men vi har stor forståelse for at de ikke kan spille grunnet spesielle omstendigheter, sier daglig leder og booking-sjef for Verket, Hans Petter Haaland.

Men Haaland har sikret Verket en superreserve. 19 år gamle Astrid S.

- Astrid S har fans over hele verden og er blant våre mest populære pop-artister om dagen med flere knall-hits i kofferten. Mange har etterspurt Astrid S til Verket, og vi ser frem til å ønske henne velkommen til Helgelands største musikkfestival 26. august. Det er litt artig at vi kan få oppleve to av våre hotteste pop-artister samme kveld: Sondre Justad og nå også Astrid S.

Artisten og låtskriveren kan tross sin unge alder vise til en nokså fin meritt-liste. Hun har solgt til platinum fem ganger i Norge med singelen 2AM og Running Out er spilt rundt 100 millioner ganger på Spotify. Hun har samarbeidet med størrelser som Avicii, Lido, Matoma og Shawn Mendes og har nesten klippekort på A-listene til NRK-kanalene P3 og mP3. I november i fjor vant hun både prisen for Årets nykommer og Årets låt og MTV EMA Awards for Best Norwegian Act.

Festivalsjef Maiken Johansen ser ikke bort fra at publikumsyndlingen kan sette ytterligere fart på billettsalget.

- Underverket har vært utsolgt i månedsvis og det begynner nå å bli få helgepass og Verksmessa-billetter igjen. Så jeg anbefaler at de som planlegger å dra på festivalen sikrer seg sin billett nå. I likhet med Sondre Justad er Astrid S en fantastisk live-artist som vet å sette stemninga. Hun har sagt hun elsker festival-livet og vi ser frem til at hun skal legge sin elsk på Verket også. Det er det jo all grunn til med det flotte publikummet vi har her, sier Maiken Johansen.

Siri Hveem