Nico & Vinz avlyser etter visumtrøbbel. Festivalen omprogrammeres og Arif kommer inn.

Én dag før festivalstart har Verket dessverre fått beskjed om at Nico & Vinz ikke kan ta turen til Mo i Rana, da de sitter visumfast i USA. Arrangøren bygger nå om på rekkefølgen denne dagen: Admiral P tar med seg sin største showpakke, og avslutter lørdagskvelden på Verket. I tillegg er stjerneskuddet Arif hentet inn, og stiller på kort varsel både på Underverket og kveldstid lørdag.

 - Verket har i alle år vært forskånet for kanselleringer. Heldigvis. Nå må Nico & Vinz avlyse, og det er vi veldig lei oss for. Mange hadde selvsagt sett frem til å oppleve superduoen på Revelen på lørdag, sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Bandet sier til festivalen at de er fryktelig lei seg for at denne situasjonen har oppstått, og at de skuffer sine fans i Mo i Rana.

- Dette er dessverre noe vi ikke rår over og vi må bare beklage at det er slik. Vi håper at vårt publikum har forståelse for dette og vi skal likevel ha en fantastisk folkefest på sletta i to dager til ende.

De siste 24 timene har Haaland jobbet på spreng for å skaffe en erstatter som kan sikre feststemningen på Verket.

- Festivalsesongen er stadig i full gang, så det har ikke vært enkelt å finne et nytt navn til å avslutte lørdagen på så kort varsel. Men vi har bygget om på programmet, fått Admiral P til å ta med seg sitt største show, og jeg er sikker på at det kommer til å bli et fyrverkeri av en avslutningskonsert på Revelen. Vi har også lagt til Arif på plakaten. Han kunne heldigvis stille på kort varsel. Kanselleringen er kjedelig, men det blir garantert ikke konserten med Arif.

Arif ble et kjent navn etter EP-utgivelsen ‹‹Kom, så, tok, Færdiih›› i august 2012. I 2013 ble han kåret til årets Urørt og da han spilte på by:Larm samme år tok hovedstadspressen fullstendig av. Superlativ-lasset gikk ikke EMI/Warner Music hus forbi og de tok han straks inn i artiststallen sin. Da han spilte på Slottsfjell i fjor mente mange dette var den beste konserten det året, i år fylte han Kongescenen igjen. For fjorårets album ‹‹High End/Asfalt›› fikk han Spellemann og Oslorapperen spilte i sommer blant annet på Slottsfjell og Øyafestivalen til strålende kritikker.

- Arif er fantastisk sporty som takker ja til å spille på festivalen èn dag før den starter. Nå håper vi Rana-publikummet tar ham godt i mot, for han har én intensjon når han nå skal til Verket: Sette hele sjappa i fyr og flamme.  

Foto: HES

Foto: HES

Siri Hveem