Støtter ny fotballklubb ved sammenslåing

_DSC5039.jpg

Ved klubbsammenslåing mellom Stålkameratene og Mo IL støtter Verket den nye klubben med 50.000 årlig de første tre driftsårene.

Det er allerede kjent at den ikke så kjente Gruben-spilleren Håvard Paulsen og den nå litt glemte Langnes-spissen Kristian Lorentzen snekrer på en supportersang i påvente av ei fotballsammenslåing mellom Mo IL og Stålkameratene. Denne vil få sin premiere på Rød snø 2018.

- Verket og en rekke andre festivaler og gode kulturtilbud styrker Mo i Rana som by og gjør noe med selvfølelse og oppfattelse av stedet vi bor. I tillegg tilføres kompetanse til en by som jobber med store arrangementer og det øker omsetningen av varer og tjenester.  Store arrangementer inspirer også til annen aktivitet. Det har vi sett flere eksempler på etter at Verket ble etablert for snart 10 år siden. Et solid fotball-lag vet vi kan gjøre det samme for en by, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Hun skjønner at det er mange følelser og sterke meninger rundt sammenslåingen av to klubber med en lang historie. Men som situasjonen har vært de siste årene, så tror festivaleierne at en solid klubb betyr mye for Mo i Rana.

- Derfor ønsker vi å støtte en ny klubb med 50.000 hvert år de neste tre årene. Det er jo heller ikke umulig at vi finner andre måter å samarbeide på i fremtiden. Styret stiller seg helhjertet bak dette. Det er viktig å presisere at Verket ikke mottar kommunal støtte eller tilskudd fra fylket, så vi bruker ikke andre kultur- eller idrettsmidler til dette.

 

 

 

 

Hans Petter Haaland