Verket blir bakVerket

Skjermbilde 2018-12-10 kl. 15.15.45.png

Helgeland sparebank og Verket inviterer store og små til å lage Verket i pepperkakeformat

Lokalbanken og musikkfestivalen svinger nå i hop en konkurranse midt i førjulsstria med tre topp-premier, alle av verdi på hele 10.000 kroner.

- En kollega av meg mente det hadde vært morsomt å se Verket, publikum og artister bygd i pepperkakedeig. Det syntes Majken Hauknes også, da jeg luftet ideen for henne. Så da går vi i gang da. Eller mer korrekt: Barn og voksne der ute må få i gang melføyka i en fei, sier Maiken Johansen. 

I pepperkakeform

- Nå gleder vi oss til å se Verket og artister i pepperkakeform, pyntet med alskens godt og melis i bankens lokaler på Mo, sier markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes.

Både lokalbanken og Verket synes det er artig med en aktivitet som mange familier og vennegjenger har et forhold til fra før, og der de kan være ekstra kreative og vinne premier. Det er fritt frem å utforme hele Verket, deler av området eller andre detaljer og kjennetegn fra Verket godtas også.

- Det kan være en scene eller et band som har besøkt Verket eller kommer hit neste år. Det kan være pepperkakeunger på pepperkakeunderverket. Verket-stolen i pepperkakedeig med pepperkakefolk i festivalstemning. Ja, bare det er Verket-relatert, så er alt lov, forklarer de. Alle bidrag stilles ut hos Helgeland sparebank i Mo i Rana.

 

Maiken Johansen, festivalsjef Verket (til venstre) og Majken Hauknes, markeds- og kommunikasjonssjef Helgeland sparebank (til høyre).

Maiken Johansen, festivalsjef Verket (til venstre) og Majken Hauknes, markeds- og kommunikasjonssjef Helgeland sparebank (til høyre).

Kan bli førjulstradisjon

Verket og Helgeland sparebank tenker dette kan bli en årlig førjulstradisjon.

- Blir det mange bidrag er det også koselig å ta turen for andre å se på utstillingen. Det er ikke lov å spise av den, men vi får ordne med noen pepperkaker på si her i banken, sier Hauknes som selv har fast tradisjon med en vennegjeng som lager pepperkakehus. Johansen føler seg ikke på hjemmebane på bakefronten.

- Sist jeg bakte noe holdt jeg på å ta kverken på ovnen, og sikkert folk som åt det jeg hadde bakt i tillegg, så jeg holder meg til det jeg kan, spise det andre lager. Det blir veldig artig å se hva folk finner på og om utstillingen kan bli større for hvert år fremover. Kanskje noen bygger forslag vi kan bli inspirert av også – fremtids-Verket tar vi gjerne i mot! 

- Vinneren kåres over jul og får festivalpass fra Verket og aksjefond fra lokalbanken. Kanskje de heldige får anledning til å knuse noen av bakverkene? Det er i mange kretser kjent som den artigste delen av denne aktiviteten, sier Majken Hauknes.  

 
 

Konkurranseregler:

Deltakerne baker og setter sammen sitt bidrag. Du kan bake med familie eller venner, eller kreere bidraget helt på egenhånd.

  • Bidragene tas bilde av (med f.eks. mobilen din) Bildet sendes på e-post til post@verketfestival.no med opplysninger om hvem som har laget bakverket.

  • Bidraget leveres fysisk til Helgeland sparebank i Mo i Rana hvor lokalbanken stiller ut pepperkakekunsten i kundeområdet mot gågata.

  • Banken tar i mot bidrag helt til 21. desember og trekker vinnere 9. januar 2019.

  • Det trekkes 3 vinnere. Hver vinner/vinnerlag vinner aksjefond og Verket-billetter til en verdi av kr. 10.000

 
Hans Petter Haaland