Verket og Rana Blad tar fatt på tre nye samarbeidsår

47014401_2095389893832358_3844714011660648448_n.jpg

Rana Blad har samarbeidet med Verket fra start. Avisa er en av mange viktige og fremsynte partnere som har bidratt til at festivalen er der den er i dag. Nå er det avtalt å samarbeide i tre år til.

Rana Blad og Verket har denne uka signert avtale om å samarbeide i nye tre år.

- Verket er et kulturelt nav i byen og betyr også mye for regionen. Det er en partner vi ser det som riktig og viktig å knytte oss til. Avtalen er av verdi for både oss og Verket og vi har i alle år hatt et godt samspill. Det skal vi videreføre og videreutvikle, sier Cecilie Nordvik, strategisk medierådgiver for Rana Blad.

- Rana Blad var en god partner for festivalen i mange år før jeg begynte, så har jeg hatt gleden av å samarbeide med dem siden 2015. Jeg er glad for at det blir tre år til. Cecilie er et spennende og positivt vinklet menneske med mange ideer som jeg tror kan gjøre samarbeidet enda bedre, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Hun understreker hvor viktig gode samarbeidspartnere har vært og fortsatt er for Verket.

- Mange tror  at Verket har statlig, kommunal og fylkeskommunal støtte. Det har vi ikke per i dag og det har vi ikke hatt på veldig mange år. Festivalen er et eget AS og må drives og utvikles som enhver bedrift. Og det har vi gjort over tid med gode og profesjonelle eiere og engasjerte og gode samarbeidspartnere, som Rana Blad er ett eksempel på. Kombinert med målrettet arbeid, gode valg, litt flaks og galskap og mye vilje og seriøsitet i alle ledd, så har Verket blitt en av regionens sterkeste merkevarer, og en betydningsfull kulturell drivkraft for Helgeland som tenker både tradisjon og fornyelse, sier Johansen.

Cecilie Nordvik har som ambisjon å jobbe frem nye ideer som løfter både Rana Blad og Verket på bra vis.

- Mye flott er gjort, men det er alltids noe som kan gjøres bedre. Et av punktene i avtalen er av vi skal jobbe mer med idéutvikling og utveksling av kompetanse, og da må vi rydde rom for dette. Kreativitet og resultatet av kreativitet kommer ikke av seg selv, det må ryddes rom til slike prosesser. Her kan vi bli flinkere. Vi har allerede noen spennende samarbeidsprosjekter på gang. Ellers skal vi naturligvis ta med oss det som har fungert i alle år. Det var utrolig artig å være med på 10-årsfeiringen i år, jeg vet det er mye mer moro i vente og vi gleder oss til å være del av det, sier Cecilie Nordvik.

Hans Petter Haaland