Elkem Rana blir Verket-partner

33607341_10156175516221996_6612170833014030336_n.jpg

Ferroglobe og Celsa Group er fra før av virksomheter i industriparken som er mangeårige partnere til Verket. Nå blir også Elkem Rana med. 

Elkem Rana har i lengre tid vurdert partnerskap med Verket musikkfestival, og i jubileumsåret blir samarbeidet en realitet. 

- I all hovedsak ønsker vi samarbeid fordi Verket er en meget bra festival som har jobbet godt over år, sier HR-sjef Terje Ditlefsen (bildet).

- Elkem vil støtte opp om de positive tingene i lokalsamfunnet. Jubileet er en fin anledning til å bli med. Det er lett å ta en etablert festival for gitt, og vi vil sikre at Verket er en del av alt det fine som skjer her i nye 10 år, at festivalen kan fortsette å revitalisere seg og utvikle seg, sier HR-sjef Terje Ditlefsen.

- Elkem Rana satser nå tungt i Rana. Vi identifiserer oss med Verket og dette blir en av flere kanaler som kan gi oss mer synlighet. Elkem ønsker at samarbeidet skal bidra til å bygge identitet og omdømme samt tilhørighet og stolthet hos de ansatte. Det betyr mye for oss å skape et godt arbeidsmiljø med ulike tiltak.

Festivalsjef Maiken Johansen ser frem til godt samarbeid og kreative prosesser med Elkem Rana.

- Det fine med treårsavtaler er at de gir rom for å evaluere og forbedre samarbeidet hvert år og tenke fremover i lag.  Å bli kjent og skape et samspill som er positivt for begge parter betyr mye for oss, slik får vi også partnere som er med oss over tid. Festivalen er nært knyttet industriparken, i navn, historie og plassering. Den industrielle sky-linen er et spennende visuelt bakteppe og industrien er en del av vår fortid og nåtid. Samarbeidet med Elkem Rana kan hjelpe oss med å befeste denne linken og formidle det på nye måter.

Ditlefsen gleder seg allerede til august.

- Stemninga og folket er noe av det jeg liker best med Verket. Jeg er der hvert år, storkoser meg alltid. Uansett vær er stemningen helt fantastisk, med blide fjes overalt. Verket kan også vise til en rekke solide musikkleveranser. Her er det kjente artister, men vi gjør også mange nyoppdagelser. Verket er aktuelle og har teft, festivalen har flere ganger booket artister som senere har vist seg å bli store. Jarle Bernhoft  for eksempel. Jeg glemmer aldri det øyeblikket da han fylte scena med musikere og leverte en helt rå konsert. En av mine store Verket-øyeblikk.  I år gleder jeg meg til Janove, Timbuktu&Damn!, Travis og selvfølgelig Europe. The Final Countdown var tross alt dimme-låten da jeg var i  militæret i 1986.

Hans Petter Haaland