Bli bedre kjent med stjerneskuddet Halie!

Fotograf Hanne Cathrin Olsen_preview.jpg

17 år gamle Halie skapte stor begeistring da hun spilte på bransjefestivalen Vill Vill Vest i høst og siden den gang har det gått slag i slag for bergensjenta. Det anerkjente, britiske musikkmagasinet NME utropte henne til og med som en naturlig arvtaker for storheter som Marina & The Diamonds og Ellie Goulding! Vi tok en prat med stjerneskuddet:

Hei Halie! Vi gleder oss veldig til du står på scenen hos oss. Har du vært i Mo i Rana tidligere? 

- Hehe, tror jeg aldri har vært så langt nord i Norge før, men jeg gleder meg veldig til å spille der!

Hvilken musiker inspirerer deg?

- Jeg liker veldig mange typer sjangre. Jeg tar litt av hvert, noe man kan høre godt i min egen musikk. Jeg holder meg som oftes innenfor pop, men elsker blues, jazz og masse annet. Synes ikke musikken til en artist kun må tilhøre én sjanger. Selvfølgelig er det forskjellig fra person til person, men for meg blir det litt rart. Jeg digger Dua Lipa, YEBBA, Billie Eilish, Sigrid, Aurora, Novo Amor, Amanda Tenfjord, Post Malone, Ry X. Denne listen kan blir et par sider lang altså. 

Du skal spille sammen med blant annet Gabrielle, Travis, Kjartan Lauritzen og mange andre ( les om alle artistene her). Har du noe forhold til noen av årets artister?

- Jeg har møtt Gabrielle et par ganger, og hun er en bra dame ass. Fylt med positiv energi. Jeg kunne hørt på henne synge, snakke og fortelle i all evighet. Jeg var ganske liten når «Ring meg» kom ut, men jeg husker at jeg alltid sang på den så mye at alle rundt meg ble irritert. Jeg har spilt noen private events med Kjartan Lauritzen, men ikke på samme tider, så vi har bare hilst og sagt hei til hverandre. Han er utrolig tidig (red. bergensk uttrykk for artig/morsom) og det kommer godt fram i musikken hans. Resten av artistene som spiller på Verket har jeg hørt mye bra musikk fra, men har dessverre aldri møtt. Det kan kanskje endres på om en stund (internal fangirling).

Vi gleder oss stort til Halie inntar scenen hos oss!

Bli bedre kjent med Janove, kjent fra Kaizers Orchestra, HER

 

BONUS: 6 KJAPPE SPØRSMÅL MED HALIE + OPPTREDEN PÅ SKAVLAN

 

Pizza eller taco? Pizza, lett! Men digger taco... ikke så lett egentlig
Kassegitar eller el.gitar? Oh no, kan ikke jeg ta begge?
Strand- eller byferie? Strand, easy peasy
Katt eller hund? Hund <333
Lineær TV eller Netflix? Netflix, all the way
Spotify eller vinyl? Spotify, beste appen

 

 

 

 

 

Hans Petter Haaland