Bli bedre kjent med Silya

Silya Capitana_small cropped_preview.jpg

BONUS: 7 KJAPPE SPØRSMÅL MED SILYA

PIZZA ELLER TACO?: PIZZA
KASSEGITAR ELLER EL.GITAR?: EL.GITAR
STRAND- ELLER BYFERIE?: BYFERIE
KATT ELLER HUND?: KATT
VIN ELLER ØL?: VIN
LINEÆR TV ELLER NETFLIX?: NETFLIX
SPOTIFY ELLER VINYL?: VINYL

Silya, eller Silje Nymoen som hun faktisk heter, har vært en artist i norsk toppsjikte siden dagene med Multicyde på slutten av nittitallet. I 2013 vant hun «Stjernekamp»,  og sammen med sitt band The Sailors har hun de senere årene tatt det norske folk med storm og utpekt seg som en av landets mest populære liveattraksjoner. Vi tok en prat med henne i forkant av hennes opptreden på Verket 2018:

Hei Silya! Velkommen tilbake til Verket, du har jo vært hos oss tidligere!

- Ja, jeg spilte på Verket i 2014 og det var jo fryktelig gøy! 

Har du vært noe i Mo i Rana utenom ditt forrige besøk hos oss?

- Vi spilte på Arctic Race der et år og det hølja, men folk sto med paraplyer og var nydelige. Forhåpentligvis kosa de seg! 

Det gjorde de helt sikkert! Er det noen spesiell musiker som inspirerer deg?

- Det er veldig mange forskjellige, nesten litt umulig å ramse opp... Det er alt fra Tom Waits til Freddie Mercury, fra Alabama Shakes til Imelda May, fra Edith Piaf til Beethoven. For å nevne noen... Typ alt mulig da. Så lenge det får meg til å føle noe :) 

Vi gleder oss veldig til Silya og hennes band The Sailors inntar scenen hos oss i august. Det er nemlig et fyrverkeri av en pakke Silya kommer med til Verket! Mange har ønsket henne tilbake til festivalen etter at hun forårsaket hakeslep og bakoversveis på hele sletta ved forrige besøk. Vi kan derfor allerede nå så godt som garantere fest fra start til slutt! 

Hans Petter Haaland