Bli bedre kjent med Janove fra Kaizers Orchestra!

 
Janove live - foto Arne Bru Haug_preview.jpg

I august står selveste Janove på scenen under Verket – en scene han skal dele med blant annet Travis (UK), Cezinando, Europe (SE) og Gabrielle. Janove vokste opp med å lytte til Europe, og har brukt elementer fra musikken til Travis i sin egen. Vi tok en liten prat om minner og forventninger. 

 

Hei Janove, vi gleder oss til du kommer til Verket i august! Du har jo vært hos oss tidligere, har du noe minne fra det? 

- Ja, jeg husker vi spilte samme dag som The September When. Jeg ble med på scenen med Morten Abel og sang låten Nightflight. Veldig moro. Vi gjorde selv en kanon konsert husker jeg. Sivert Høyem og bandet godkjente oss. Etterpå husker jeg vi hadde en glimrende fest backstage med lange diskusjoner om jazz og symfonisk musikk med avdøde Morten Mølster som spilte gitar i The September When. Good times.

 

Du skal spille sammen med blant annet Halvdan Sivertsen, Europe, Timbuktu & Damn!, Cezinando, Kjartan Lauritzen, Gabrielle og Travis (se fullt program med tider her). Har du noe forhold til noen av disse artistene?

- Halvdan har jeg kun hørt mye fint om, hengt med en av hans musikere, og vår trommis Børge Fjordheim har produsert hans siste album. Europe vokste man jo opp med. Jeg rappet trommebreaket på «The Final Count Down» til Kaizers «Bøn Fra Helvete». Timbuktu Jason er en god kompis og kollega som jeg både har gjort duett med, vært på konserter med, på party med og er i dialog med om diverse prosjekter for fremtiden. Cool guy. Samme kan sies om Gabrielle. Travis gjorde en smart banjo på deres hit «Sing», som jeg rappet og gjorde på vår låt «170». Cezinando og Kjartan Lauritzen er den nye skolen som jeg ikke har krysset veier med enda.

 

Janove meislet sitt navn inn i grunnmuren til norsk musikkhistorie som vokalist og frontfigur i rockebandet Kaizers Orchestra. Etter at bandet ga seg i 2013 har han gått solo, og flere har konkluderte med at Janove nå er like spennende og god som Kaizers Orchestra var. Men hvem inspirerer han?

Jeg blir lett inspirert av 60- og 70-talls artister som Bob Dylan, Tom Waits, Leonard Cohen, Bowie osv. Men i samtiden er jeg veldig fan av Damon Alborn, Jack White, Josh Homme og Radiohead for å nevne noen.

 

Bonus: 7 KJAPPE SPØRSMÅL med Janove:

Pizza eller taco? Taco
Kassegitar eller elgitar? El.gitar
Strand- eller byferie? Byferie
Katt eller hund? Hund
Vin eller øl? Vin
Lineær TV eller Netflix? Netflix
Spotify eller vinyl? Begge deler

 

 

Vi gleder oss til å rocke løs når Janove står på scenen fredag klokken 19.20 under Verket!

Kjøp billetter HER

Hans Petter Haaland