Pepperkakebaking lønte seg

Dyktige pepperkakebakere. F.v.: Sigrid Adolfsen, Marita Solfjeld og Kevin Pettersen, Lilje, og Lea Røreng. Vinnerne står sammen med festivalsjef for Verket, Maiken Johansen og Øyvind Sørensen, plasserings- og livsforsikringssjef i Helgeland sparebank.

Dyktige pepperkakebakere. F.v.: Sigrid Adolfsen, Marita Solfjeld og Kevin Pettersen, Lilje, og Lea Røreng. Vinnerne står sammen med festivalsjef for Verket, Maiken Johansen og Øyvind Sørensen, plasserings- og livsforsikringssjef i Helgeland sparebank.

En pepperkakescene, en pepperkakestol og en pepperkake-kollasj. Det er nå klart hvem som vant BakVerket og premier til en samlet verdi av 30.000 kroner. 

Sigrid Adolfsen (10) år har kjevlet fram en pepperkakescene, Marita Solfjeld og Kevin Pettersen (5) har laget en stor høyttaler og Verket-stolen, Lilje (23) og Lea (23) Røreng har sammen med venner satt sammen en Verketkollasj. Som vinnere av konkurransen BakVerket mottar vinnerne Verket-billetter og fond i Helgeland Sparebank til en samlet verdi av 10 000 kroner.

- Det kom inn flotte og kreative bidrag fra små og store pepperkakearkitekter. Dette vil vi gjerne gjenta. Nå skal premiene vinnerne mottar forrente seg i form av fine festivalopplevelser og avkastning på fond, sier festivalsjef Maiken Johansen og Øyvind Sørensen, plasserings- og livsforsikringssjef i Helgeland sparebank.

Banken og festivalen inviterte til å lage Verket i pepperkake-format midt i førjulsstria. Her var det fritt frem å utforme hele Verket, deler av området eller andre detaljer og kjennetegn fra Verket. Alle bidrag har frem til nå vært stilt ut i Helgeland Sparebanks lokaler på Mo. Neste år håper man at utstillingen blir minst dobbelt så stor.

- Det kom inn både fine og artige bidrag som har pyntet opp i banken de siste ukene. Vi håper dette kan bli en årlig førjulstradisjon. Så når det nærmer seg jul igjen blir det ny konkurranse. Vi skal da være tidligere ute så enda flere rekker å være med. Det er egentlig bare å gå i gang med planleggingen allerede nå, sier Maiken Johansen og Øyvind Sørensen.

Hans Petter Haaland