Intervju med Maria H. Mittet og Lars Bremnes

Det var en gjensidig beundring som sådde tanken om et musikalsk samarbeid etter at Maria H. Mittet og Lars Bremnes begge var deltagere i årets «Hver gang vi møtes» på TV2. Nå er de å finne på turnéveien sammen, og møtes på scenen gjennom egne viser og andre sanger som har betydd mye for dem begge. Konsertene fremføres av Maria og Lars sammen og hver for seg, med et felles band. Vi har tatt en prat med dem i forkant av Verket 2019. Les intervjuet under bildet!

SLIPP13_post-02.jpg


Har dere spilt i Mo i Rana tidligere?

Maria: Jeg er litt usikker på om jeg har spilt i Mo i Rana. Er isåfall endel år siden, men min mann har jobbet på Nordland teater ved to anledninger, så det må vel telle litt?

Lars: Jeg har spilt i Mo i Rana flere ganger, ifjor senest på biblioteket. Husker spesielt en konsert jeg hadde med band på Bakeriet i 2016, hadde vært på lang turné og bandet låt knall i det lille, trivelige lokalet fullt av folk.

Hva er viktigst for dere på raideren?

Maria: Kaffe! Veldig kaffetørst gjeng...

Lars: Kaffe.

Hvilken sang er dere mest stolt av å ha skrevet?

Maria: Himmel imella oss er babyen min på skrivefronten.

Lars: Min favoritt nå er «Elias sang», den gjør Maria og jeg på konsertene våre.

Hva er deres beste sommerminne fra 2019?

Maria: Jeg klarer meg ikke med ett sommerminne... for 2019 er det bading på Bekkelagsbadet med smågutta, rett bortenfor der vi bor, og bryllupsfeiring i Tromsø som vil skrive seg inn i historien om 2019.

Lars: Spille ute med Maria på Prøysentunet i en mild og skjønn augustkveld, midt blant hedemarkens vakreste geitrams.

Hva er soundtracket til deres sommer?

Maria: Den nye låta til Lars, som jeg har fått vært med på... Sommern legg ifra.

Lars: Må synge «Sommarlåt» av Arvid Hanssen og Tove Knudsen, ellers blir det ikke sommer for meg.

Hva er deres beste festivalminne?

Maria: Hadde du spurt om dårligste, så hadde det blitt dette: Mamma og pappa puttet brodern og meg inn i bandbussen til pappa, og kjørte fra Senja til Harstad. Jeg hadde fått inntrykk av at vi skulle på Trolltampen, hele gjengen, men det så ut til at vi ikke var med i regningen, for vi ble dumpet av på Sandtorg hos søstrene til mamma, og så bare svartrøyken etter den fargeglade bandbussen idet de kjørte avgårde... traumatisk forhold til festivaler med andre ord.

Lars: Min broder Ola og jeg ble invitert med på en fiskebåt under Sørøyrocken i Finnmark for noen år siden. Jeg fikk en torsk på over 17 kg på første kast!

Vi gleder oss til å se Maria H. Mittet og Lars Bremnes lørdag 24. august, både på Verksmessa og Coop-scenen.

Billetter finner du HER

Hans Petter Haaland