KATASTROFE

Skjermbilde 2019-04-12 kl. 10.25.06.png

Det superfolkelige fenomenet Katastrofe fra Fredrikstad fyrer opp enhver fest med sin musikk.

150 millioner streams hos Spotify bekrefter populariteten i klartekst.

Katastrofe har dessuten vært på VG-lista i 89 uker (!) og spilt på VG-listeshowet på Rådhusplassen flere ganger.


Når 28-åringen ikke er på TV, på fest eller i studio og jobber med nye egne hits, skriver han musikk for flere andre artister. Listen over artister han har jobbet med er mildt sagt imponerende: Erik og Kriss («Pusterom»), Madcon, Mads Hansen («Sommerkroppen») og Marcus &Martinus («Elektrisk»), for å navne noen. Sistnevnte er forøvrig den mest spilte norskspråklige sangen hos både Spotify og YouTube noensinne. 

Resten av tiden finner du Østfold-helten på reisefot. I fjor hadde over 70 konserter i Norge og Sverige, der han også har fått et godt fotfeste. I tillegg fikk han mye oppmerksomhet for sin deltagelse i årets versjon av «Hver gang vi møtes» på TV2. 

-       Allsanger for et drikkende publikum er noe jeg bevisst har gått inn for. Det er helt greit at jeg må litt utenfor ring 3 før konsertene selges ut. Jeg skriver ikke låter for at Spellemann-gjengen skal kåre meg til årets tekstforfatter, ler Katastrofe.

Hans Petter Haaland